2022. szeptember 12., 21:24

Lévai járás – Szövetségben az önkormányzati választásokon

A Lévai járásban is készülődnek az október 29-ei önkormányzati választásokra; a polgármesterek- és a képviselőjelöltek listáját augusztus 30-áig adták le.

Szövetség
Fotó: Csenger Tibor
a Szövetség lévai járási konferenciáján

A Szövetség lévai járási szervezetének MKP-platformja a jelöltlisták leadásának határideje után jelezte, hogy tizenkét polgármesterjelöltjük már a rajtvonalnál győzött, ugyanis nem akadt kihívójuk. A Szövetség tagjaiként Csákvári Marian Csatán, Tóth Magdolna Ipolyfödémesen, Farkas Attila Érsekkétyen, Csenger Beáta Kisölveden, Csudai Róbert Lekéren, Fekete Zoltán Nyírágón, Köpöncei Péter Paláston, Bazsó Árpád Szalatnyán, Srna Zoltán Százdon, Német Zsolt Szetén, Bögi Pathó Melinda pedig Zalabán marad továbbra is a település első embere, míg Ipolyvisken Antal Nyustin Ágnes függetlenként, de a Szövetség listáján indulva lesz újra polgármester. Információink szerint

a Lévai járásban összesen 26 Szövetség-tag polgármesterjelölt indul a településvezetői tisztségért; a Szövetség képviselőjelöltjeinek száma 220.

Ipolyfödémesen, Érsekkétyen, Szalatnyán és Zalabán már biztos, hogy kizárólag a Szövetség által delegált jelöltek fogják alkotni a testületet.

Ami a városokat illeti, Ipolyságon és Zselízen tizenkettő, Léván huszonnégy képviselőt választanak majd meg. A Szövetség képviselőjelöltjeinek száma Ipolyságon hat (ebből hárman tagok), Zselízen kilenc (ebből négyen tagok), Léván pedig négy (ebből egy tag). Szalatnyán öttagú a testület, s már most biztos, hogy mind az öt tagja egyaránt a Szövetség helyi tagjai közül kerül ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.