2021. október 12., 16:26

Lencsevégen Nagymegyer

A Nagymegyeri Városi Hivatal fotópályázatot hirdet "Nagymegyer szépségei" címmel, amelyre amatőr és profi fotósok alkotásait várják. A pályázat határideje 2021. november 30. 

Fotópályázat-Nagymegyer
Fotó: SNITT nonprofit szervezet

A fotópályázat legfontosabb célja, hogy bemutassák Nagymegyert és a város különlegességeit a városlakók szemével. Bárki pályázhat, életkorra és lakóhelyre vonatkozóan nincsen semmilyen megkötés. A képek elkészültének időpontja kapcsán azonban már akad néhány megkötés.

"Csupán azokat a képeket tudjuk elfogadni, amelyek 2019 és 2021 között készültek. Szeretnénk minél aktuálisabb fotókkal ellátni a jövőre kiadandó naptárakat, szóróanyagokat, amelyekkel reklámozni tudjuk a várost és nevezetességeit. A pályázók mobilos felvételekkel is nevezhetnek, de bizonyos képnagyságnak meg kell felelnie a fotónak. Igazság szerint teljesen szabad kezet kapnak a készítők – lehet fekete-fehér, vagy színes kép is. A lényeg, hogy saját alkotás legyen!" – emelte ki Holényi Gergő, Nagymegyer polgármestere.

Fotópályázat-Nagymegyer
Fotó:  SNITT nonprofit szervezet

November 30-ig nevezhetnek a pályázók, a szakmai zsűri pedig decemberben értékeli a beérkezett fotókat. Ugróczky István, Cséfalvay Á. András és Katona Réka alkotják a zsűrit. Rékától azt is megtudtuk, mi alapján fogják értékelni a szakmabéliek a beérkezett alkotásokat: "Teljesen szubjektív lesz az értékelés, hiszen én a portréfotózáshoz, András a riportfotózáshoz ért, Pista pedig szintén másfajta munkastílussal dolgozik. Személy szerint arra fogok majd az értékelésnél fókuszálni, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem egy-egy fotó. Milyen a minősége, a színvilága a képeknek. Jó lenne majd nevek nélkül kiértékelni a pályamunkákat, mert szeretnénk igazságosan zsűrizni, hiszen Megyer nagy falu, mindenki mindenkit ismer..." – vázolta fel Katona Réka. 

Az első három helyezett pénzjutalomban részesül. A beérkezett pályamunkákból kiállítás nyílik majd a nagymegyeri kultúrházban. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.