2022. április 11., 08:12

Kultúrával határon innen és túl Felbárral és Győrasszonyfával

Határon átívelő fejlesztés Győrasszonyfa és Felbár együttműködésében címmel valósult meg a két település közötti pályázat felbári fesztiválja a hétvégén, amelynek célja volt a határon átnyúló társadalmi identitás, kohézió erősítése Győrasszonyfa és Felbár község között. 

Felbár Interreg
Fotó: Tuba Lajos

A projektpartnerek kapcsolata hosszú távra nyúlik vissza, Győrasszonyfa és Felbár testvértelepülései egymásnak.

Ez az együttműködés garantálta a projekt sikeres megvalósítását, valamint a színvonalas fejlesztést. A projektben már sor került egy workshopra a helyi képviselők és szervezeti vezetők részvételével, illetve egy kulturális fesztiválra Győrasszonyfán. A ,,Kultúrával határon innen és túl" esemény lehetőséget biztosított arra, hogy a projektpartnerek és a határon innen és túl élő lakosság még közelebb kerüljön egymáshoz, leküzdve a határ és a nyelv okozta akadályokat, elősegítve az együttműködés elmélyítését.

Felbár Interreg
Fotó:  Tuba Lajos

A színes program Felbár község új kulturális színpadán valósult meg, illetve a színpad előtti tér biztosította a résztvevők számára a táncparkettet.

Felbár község polgármestere, Bodó István és Berényi József, az MKP-platform elnöke is köszöntötték a jelenlévőket. 

A fellépők között szerepelt az Omega Revival, a Kuttyomfitty Társulat, Görcs Chiara, Matyi és a Hegedűs, de helyi tehetségek is megmutatták magukat, így a felbári szociális intézményből páran és nem utolsó sorban az alapiskola ügyes diákjai közül is bemutatták produkcióikat. A népzenei vonal sem maradhatott el, ezt biztosították a megyeriek táncegyüttesei, akik színvonalas előadással kedveskedtek a közönségnek.

Felbár Interreg
Fotó:  Tuba Lajos

Természetesen a kézműves árusok sem maradhattak el, a jó hangulat pedig garantált volt a mobil rendezvénysátor alatt, amelyet a projekt lebonyolítása mellett sikerült beszereznie a településnek. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.