2023. január 31., 16:48

Közkedvelt mesefigurák között gyógyulhatnak a kis betegek a komáromi kórházban - KÉPEKKEL

Meseországban érezhetik magukat azok a nebulók, akik bizonyos ideig kénytelenek a komáromi kórház gyermekosztályán „vendégeskedni“. A múlt héten ugyanis a Komáromi Művészeti Alapiskola és a Szabadidőközpont tehetséges piktorai színpompás mesefigurákat festettek annak falaira. A széleskörű összefogással megvalósuló és a kis páciensek ottlétét megkönnyítő  akció szervezője Less Károly ex-városatya volt.

Közkedvelt mesefigurák között gyógyulhatnak a kis betegek a komáromi kórházban
Médialapozó
Micimackó és barátai is a gyermekosztályon "vendégeskednek"
Fotó: Agel SK Rt.

Ezúton is köszönet illeti a négy méretes festmény lelkes alkotóit: Szilva Ilonkát, Szilva Emőkét, Lukács Hajnalkát, Ádám Szilviát, Lengyel Szilviát és a Šulek Gimnázium önkénteskedésből szintén részt vállaló diákjait a kreatív munkájukért, amely során ezen osztály egyes kórtermeibe és folyosóira „varázsolták“ a Walt Disney-mesék több híres figuráját.

A szükséges festékeket és a további eszközöket Keszegh Béla polgármester, Ruman Patrik városi képviselő, Szabó Tamás, valamint a Comklíma, az érsekújvári Motorcar Kft., a Hit design cég támogatásából vásárolták meg, a Klapka étterem pedig finom ebéddel örvendeztette meg az ügyeskezű alkotókat – tudatta portálunkkal Martina Pavlíková, a kórházat működtető Agel Slovakia Rt. szóvivője.

Az alkotók és a támogatók számára az a legnagyobb köszönet, ha e mesehősök láttán, az osztályon kezelt gyerkőcök arcán mosoly jelenik meg. Miközben az egészségügyi dolgozók a testi fájdalmaikon enyhítenek, a mesés kórházi környezet a lelki terheiket teszi elviselhetőbbé.
Közkedvelt mesefigurák között gyógyulhatnak a kis betegek a komáromi kórházban
Így készültek a színpompás falfestmények...
Fotó:  Agel SK Rt.

Szó sincs egyszeri önkéntes akcióról, hiszen már korábban is több mesefigura költözött be az ideiglenes kis lakók közé, s a tervek szerint az önkéntesek tavasszal újabb rajzokkal színesítik majd az egyébként sivár kórházi falakat. Azok ugyanis elterelik a gyermekek figyelmét a betegségükről, s az álmukat is megszépítik. Ráadásul, az osztályon dolgozóknak sem mindegy, hogy milyen környezetben töltik a napjaik javarészét.

A komáromi kórház gyermekosztályán 17 ágy van, amelyekből a falfestés idején nyolc volt foglalt. A nálunk kezelt páciensek 0-19 év köztiek.

Nagyon örülünk e lehetőségnek, hiszen ezek a csodaszép festmények a kis pácienseinket hozzásegítik ahhoz, hogy az osztályunkon jobban érezzék magukat, ami a gyógyulásukat is pozitívan befolyásolja“ – nyilatkozta Marian Kochan doktor, a gyermekosztály főorvosa.

Közkedvelt mesefigurák között gyógyulhatnak a kis betegek a komáromi kórházban
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.