2023. június 1., 18:02

Közéleti fórummal indít a JúniusFeszt

Közéleti fórummal és családi nappal veszi kezdetét pénteken az idei JúniusFeszt Rimaszombatban.

Júniusfeszt

A kétnapos fesztiválhoz kapcsolódóan kerül sor az Összetartozás Tüze meggyújtására június 4-én a Rimaszombathoz tartozó Alsópokorágyon, így a hétvége minden napjára jut program a gömöri járásszékhelyen. 

Újdonságnak számít a rimaszombati JúniusFeszt történetében, hogy a helyi amfiteátrumban megtartott fesztivál egy közéleti kerekasztal-beszélgetésnek is teret ad.

Az ,,Egységben a Szövetség!" mottóval meghirdetett pénteki panelbeszélgetés résztvevői: Forró Krisztián, Berényi József, Gyimesi György, Orosz Örs, Agócs Gergely, Mag Fodor Enikő és Vavrek István. A beszélgetés műsorvezetői és házigazdái Halász Attila, valamint Cziprusz Zoltán.

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is lesz családi színpad, ahol délután négy órától kezdődnek a programok, gyermekeknek szóló fellépésekkel, zenével, bohócszínházzal, végül pedig táncházzal. 

A pénteki családi napot követően, a szombat már a könnyűzene jegyében telik. Idén itt is bővült a kínálat, hiszen négy helyett öt fellépővel, ebből három nagy elő koncerttel várják a szórakozni vágyókat. A zenei programot Zoltán Erika nyitja, majd a 3+2 zenekar következik, s azt fénypontját minden bizonnyal Szikora Róbert és az R-GO, valamint ByeAlex és a Slepp fellépése jelenti. 

A JúniusFesztre ezúttal is ingyenes lesz a belépés több gömöri és nógrádi település lakosai számára. Ezek a következő községek: Pelsőc, Gömörfalva, Magyarhegymeg, Fülekovácsi és Inám.

Arról, hogy miért pont ez az öt település került kiválasztásra Cziprusz Zoltán, a fesztivál egyik főszervezője árult el részleteket: 

"Magyarhegymegről tavaly szinte az egész falu vásárolt jegyet a JúniusFesztre, ahogy az előző években is ez a település produkálta méretéhez képest a legnagyobb százalékarányú részvételt a fesztiválon. Úgy gondoltuk, itt az idő megköszönni! Fülekkovácsi és Gömörfalva egy fantasztikus kultúrprogrammal ajándékozta meg a Gömör-Nógrádi Összetartozás napját, ezért ezt is szerettük volna meghálálni. Valamint Inám és Pelsőc szintén tradicionális fesztiválszervező községek, ahová mindig szeretettel látnak minket. Gondoltuk, itt az ideje viszonozni ezt is!” – közölte Cziprusz Zoltán, hozzátéve, hogy az érintett falvakban állandó lakhellyel rendelkező lakosoknak elég a személyi igazolványt kapuban felmutatniuk a belépésnél. Elárulta továbbá, hogy évről évre más községekre esik a választás, így a tervek szerint szépen sorjában minden település sorra kerül majd. 

Jegyeket a szombati napra 22 euróért lehet kapni a helyszínen. A szombati jegyekkel ingyenes a belépés a pénteki családi napra is. A pénteki önálló napijegy ára pedig 7 euró (12 éves korig mindkét napra ingyenes a belépés).

JúniusFeszt plakát

Tervezett program:

Június 2. (péntek):
13:00 Kapunyitás
14:00 Közéleti fórum (ingyenes)
16:00 Családi Nap kezdete
17:00 Összetartozás tánca
17:15 Tempo Tornalja – Tánccsoport
17:30 Bohócszínház
18:45 Alma Együttes
20:00 Táncház a File Bandával
A Családi Nap egész ideje alatt kézműves foglalkozás, arcfestés, ugrálóvár.

Június 3. (szombat):
16:00 Kapunyitás
17:15 Zoltán Erika show táncosokkal
18:30 3+2 zenekar élő nagykoncert
20:15 Szikora Róbert és az R-GO élő nagykoncert
22:30 ByeAlex és a Slepp nagy elő koncertshow
00:15 Afterparty Katapult DJ-vel

Június 4. (vasárnap):
20:23 Összetartozás Tüze
Helyszín Alsópokorágy - Hóratető
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.