2023. november 7., 08:16

Közel 4 millió euróból újult meg a Léva és Deménd közti útszakasz

2023. november 6-án ünnepélyesen is átadták rendeltetésének a Lévát és Deméndet összekötő közút felújított szántói szakaszát.

Szántó
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Csenger Tibor

A Nyitra Megyei Önkormányzat 2019 szeptemberében, a projektdokumentáció kidolgozása után kérvényt nyújtott be vissza nem térítendő anyagi támogatásra, s az Integrált Regionális Műveleti Programban (IROP) sikerrel is járt. A kivitelező céggel, a zólyomi székhelyű VIAKORP nevű vállalattal 2022 augusztusában írták alá a szerződést.

Az aszfaltréteg cseréjével nőtt az úttest teherbírása, de megerősítették az útpadkákat és az ereszkedőket, valamint a vízelvezetőket is felújították. A munkálatok 2022. november 7-étől 2023. október 30-áig zajlottak.

A megye 17,8 kilométeren 3,86 millió euró értékben újította meg a II/564-es utat”

– részletezte Nyitra megye alelnöke, Csenger Tibor, majd hozzátette: „Bárhogyan is változnak a politikai folyamatok, nekünk folytatni kell régiónk fejlesztését, felzárkóztatását!”

Szántó
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.