2022. február 28., 19:10

Könyvtárak hete a Csallóközi Könyvtárban

A mai naptól fogva zajlik a könyvtárak hete Dunaszerdahelyen, a Csallóközi Könyvtárban. Különféle jelenléti és online programokkal várják a közönséget a könyvtár dolgozói, hogy bizonyítsák: a könyveknek igenis hatalmas ereje van és átsegíthetnek még a legnehezebb időszakokban is.

Könyvtárak hete-Csallóközi Könyvtár
Fotó: pixabay.com

Lacza Ilona könyvtárigazgató szerint kissé rosszul jött ki a tavaszi szünet időpontja, mivel egybeesik a könyvtári héttel is, és ilyenkor a gyermekek vagy otthon élvezik a szünetet, vagy szüleikkel kirándulnak. ,,Mégsem csüggedtünk, hiszen számos újdonsággal készültünk az érdeklődőknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Természetesen lesz mesefelolvasás, éppen a mai nap folyamán, holnap az ifjúsági osztályon olvasunk fel fél-fél órában (magyarul és szlovákul). Szerdán papírszínházas előadást szervezünk, amely japán technikával készül majd. Továbbá bemutatjuk a 3D-s nyomda működését, illetve a Szlovák Tudományos Műszaki Központ adatbázisát és a regionális irodalom digitalizációját is. Szeretnénk a gyerekeknek diavetítést szervezni, meglátjuk, mennyien jönnek el" – sorolta Lacza Ilona.

Könyvtárak hete-Csallóközi Könyvtár
A heti program plakátja
Fotó:  Lacza Ilona

 Azt is megtudtuk, hogy péntek délután a volt és jelenlegi könyvtárosok részére szerveznek zártkörű találkozót, a kora esti órákban pedig Oto Malý meséli el érdekes utazásait. A könyvtár vezetősége sok újdonságot vitt végbe a pandémia időszaka alatt, ezekre is fényt derítenek majd a kíváncsiak számára. A könyvtárba ezen a héten ingyenes a beiratkozás a teljesen új tagok részére, és a határidő után visszahozott könyvekért nem kell majd késedelmi díjat fizetniük a feledékeny olvasóknak – vagyis él a megbocsátás hete.

Lacza Ilona portálunknak arról is beszámolt, hogy megnyílt a teljesen új kölcsönzési pult, amely megkönnyíti a könyvmolyok kölcsönzési eljárását. Így tehát a könyvtár tárt karokkal várja az érdeklődőket!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.