2022. február 26., 17:13

Kocsonya és fánk kóstoló Sárosfán - KÉPEKKEL

A Csemadok sárosfai alapszervezete a hétvégén házi kocsonya és saját készítésű farsangi fánk kóstolót szervezett a helyi és a környéken élő lakosok számára.

Sárosfa-kocsonya-fánk-farsang
Fotó: Reczai Lilla

Földváry Terézia, Sárosfa polgármestere a legnagyobb sürgések-forgások közepette beszámolt portálunknak arról, hogy ennek a kóstolónak már hagyománya van a faluban. Nem covidos időszakban (ahogyan mostanában nevezik az emberek) számos farsanggal kapcsolatos ünnepélyt szerveznek a településen, például farsangi bált, az óvodásoknak és az iskolásoknak jelmezbált, mesemondást gyermekeknek és felnőtteknek.

Sárosfa-kocsonya-fánk-farsang
Fotó:  Reczai Lilla

A Csemadok számos alkalommal él a sütés-főzés lehetőségével, ilyenkor tudnak ugyanis a helyiek kedvére tenni, és most is szerették volna elterelni egy kicsit az emberek figyelmét a kedvezőtlen hírektől.

A házi kocsonyát és a farsangi fánkokat mind-mind a sárosfai asszonyok készítették idejüket és energiájukat nem sajnálva.

Vajon mi a titka a finom és ízletes sárosfai kocsonyának? ,,A saját kocsonyakészítési receptemben más ugyan nincs is feltüntetve, mint a bőr, a köröm, a csülök, a babérlevél, a fokhagyma és a só. A fánkokat az iskolakonyhán sütik a csemadokos hölgyek, s a Favorit Espresszóban árusítjuk" – jelentette ki Földváry Terézia.

Sárosfa-kocsonya-fánk-farsang
Fotó:  Reczai Lilla
A farsangi fánkok lisztből, cukorból, élesztőből, csipet sóból, kevés rumból, disznózsírból és sok-sok szeretettel készülnek. A közepébe lyukat válynak az ínycsiklandó házi baracklekvárnak, amelyet a kész fánkokra raknak, és így sütik ki az aranybarna édességeket.

Több mint ezer darab fánkot sikerült kisütniük a serény hölgyeknek, akik jókedvvel görnyedtek a fánkok készítése fölé. 

Sárosfa-kocsonya-fánk-farsang
Fotó:  Reczai Lilla

A közreműködők között volt: Sárosfai Andrea, Végh Erzsébet, Molnár Andrea, Kálosi Lívia, Hlivák Erzsébet és Földváry Terézia. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.