2024. február 19., 20:58
Frissítve: feb. 19. 23:31

Keszegfalvai kamionbaleset: befejeződött a műszaki mentés – VIDEÓ

Ma délután 16 óra körül egy Komárom felől Gúta irányába haladó kamion Keszegfalva főútján letarolta a szalagkorlátot, és az árokba borult.

keszegfalva baleset 240219
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Kocur László

A kamion műszaki mentése este 8 óra tájban kezdődött meg, és jelenleg is zajlik, ezért a főúton egyre növekszik a kocsisor.

A műszaki mentést két kamionmentő jármű és egy autódaru végzi, a tűzoltók és a rendőrség együttműködésével.

A mentők már stabilizálták a balesetet szenvedett jármű állapotát drótkötelekkel, azonban a tűzoltóknak ki kell vágni a gépjármű alól a szalagkorlát alászorult darabjait. Csak ezt követően kezdődhet meg a jármű kivontatása és elszállítása.

22:30 Az autódaru és a két mentőjármű segítségével sikerült felvontatni a főútra a kamiont. Megkezdték az előkészületeket az elvontatására. Az autódaru időközben elhagyta a baleset helyszínét, már csak a vontatók dolgoznak. A tűzoltók továbbra is biztosítják az utat. A torlódás időközben megszűnt. A feltorlódott járművek egy bekötőúton megfordultak. A kamionok közül azok, amelyeknek sietős volt, kerülőúton indultak céljuk felé, akik ráérnek, azok a falu környékén, vagy Komáromban várják, hogy megnyíljon az út. A személygépkocsik a környező utcákon próbálják elkerülni a helyszínt. 
23:20 A kamiont sikerült elszállítani. A műszaki mentés 23 óra körül fejeződött be, a sérült kamiont vontató vitte el a helyszínről. A szalagkorlát helyét ideiglenesen egy szalaggal jelölték meg. A mentőegységek elvonultak a helyszínről. A településen át máris megindult az eddig várakozó kamionok serege. Csak idő kérdése volt, hogy a nem az ilyen volumenű forgalomra tervezett út szűk kanyarulatában, ahol két kamion alig fér el egymás mellett, mikor történik baleset.
keszegfalva baleset
Fotó:  Kocur László

 

keszegfalva baleset
Galéria
+5 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.