2022. január 11., 18:54

Jurtanapok újra! Mindenképpen megszervezik idén a közkedvelt fesztivált

Mindenképpen szeretnék idén megszervezni a Felvidék egyik legnagyobb és méltán népszerű nyári szabadegyetemét, az Alsószeli Jurtanapokat. A nagyfesztivál idei mottója: Jurtanapok, a nagy újrakezdés is lehetne.

Alsószeli Jurtanapok - Segítők
Fotó: Zele törzs

A koronavírus járvány miatt 2020-ban és 2021-ben sem került megrendezésre az Alsószeli Jurtanapok Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem. Ezzel a fesztivál 16. és 17. évada maradt el.

Francisti László, a Jurtanapokat főszervező Zele törzs vezére megerősítette portálunknak, hogy idén mindenképpen szeretnék megszervezni a nagy népszerűségnek örvendő nagyfesztivált, a szokásokhoz híven az alsószeli „Laposon”.

A 16/18-as Jurtanapokra – ahogy a szervező emlegeti az évadot – 2022. június 24-26 között kerül majd sor.

Nagyon eltökéltek vagyunk, semmiképpen nem szeretnénk idén is lemondani a Jurtanapokról. Természetesen igazodunk majd a szabályokhoz, ha kell, maszkot viselünk, adatokat gyűjtünk, karszalagozunk, embereket számolunk, teszteket ellenőrzünk. Az esetleges kellemetlenségekért már most mindenki elnézését és türelmét kérjük, de ha szeretnénk megtartani a Jurtanapokat, akkor ebben együtt kell működnünk ott a helyszínen is”

– nyilatkozta a fesztivál közösségi oldalán a szervezőcsapat.

Francisti László elárulta, már nekiláttak a szervezési munkálatoknak, a régi csapat készen áll, és bízik abban, hogy nemsokára az új generáció is csatlakozhat. Lehet, a fellépők névsorában most kicsit vissza kell majd venni a mércét, hiszen bizonytalan alapokra tudnak csak építeni, nem tudni, hogy áll majd a járványhelyzet júniusban, éppen ezért nehéz tárgyalásokba bocsátkozni a külföldi fellépőkkel. Anyagi forrásokra is természetesen szükség van, már készülnek a pályázatok a Bethlen Gábor Alaphoz, a megyéhez, illetve várják a Kultminor pályázati kiírásokat is.

Viccesen mondtuk is, hogy idén sor kerül a Jurtanapok „restartjára”, vagy magyarosan újrakezdésére. A régmúlt dicsőségére, Őseink tiszteletére! Találkozzunk a Jurtanapokon”

– üzen a fesztiválozóknak a főszervező.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.