2021. június 9., 09:01

Július 9-én RFeszt Ragyolcon

A füleki székhelyű Iuvenis Neogradiensis és a Kultfeszt polgári társulás idei első fesztiválja a július 9-én megvalósuló RFeszt lesz a ragyolci cselédudvarban. A szervezők a napokban jelentették be a rendezvény fellépőit.  

Rfeszt
Fotó: Várlak fesztivál/FB

Szvorák Dávid, a Kultfeszt elnöke, a fesztivál szervezője a ma7-nek elmondta: 2019-ben szervezték meg először a fesztivált, akkor több mint 1200-an vettek részt rajta, ami egy 1500 fős faluban nagy számnak mondható, ezért nem volt kérdés a folytatás.

Sajnos 2020-ban elmaradt a fesztivál a koronavírus-járvány miatt, ezért az akkorra tervezett programunkat áthoztuk az idei évre. A fellépők között tudhatjuk a Karthago zenekart, a 3+2 Együttest, Ruszó Tibit és a helyi Ramses zenekart”

– nyilatkozta.

Ahogyan tavaly is tervezték, az Ipolymenti Fesztivállal együtt szeretnék megvalósítani a rendezvényt, ennek azonban még kérdéses a dátuma. 

„Széles összefogás körvonalazódik a rendezvény körül, ugyanis nemcsak a falu vezetése és a helyi Csemadok lesz társszervezője, hanem a Losonci járási Csemadok is, sőt szeretnénk további társulásokat is bevonni a szervezésbe” –hangsúlyozta.

Nemtetszését fejezte ki azonban a járványügyi korlátozások kapcsán, melyek megnehezítik a rendezvényszervezők életét, hiszen heti szinten, sokszor átgondolatlanul változnak a szabályozások.

Olyan tervekről is hallottunk már, hogy az oltási igazolványok mellett a Lamp teszteket is el lehet majd fogadni a rendezvényeken, viszont ezeket a teszteket a szervezőknek kell biztosítani, ami igen tetemes kiadás lenne 1000 fős korlátozás mellett. Konkrétan ellehetetlenítik ezzel a fesztiválokat. Ennek akkor látnám értelmét, ha törölnék az 1000 fős korlátozást, így a fesztiválok ki tudnák termelni azt az összeget, amit a tesztelési költségekre szánnának”

– emelte ki.

Az RFeszt után augusztus 26-29. között rendezi meg a csapat a legnagyobb eseményét, a VárLak Fesztivált, amelyre gazdag és igényes programot állítottak össze. 15 koncerttel, rengeteg gyerekprogrammal és előadásokkal várják majd az érdeklődőket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.