2024. február 20., 08:34

Jótékonysági koncert a hétéves, mozgásképtelen füleki kisfiúért

A hétvégén a füleki római katolikus templomban szervezett jótékonysági koncertet Krága René és a Mocsáry Lajos Alapiskola mellett működő Pro Schola Nostra polgári társulás. A Fülekről elszármazott, jelenleg Bécsben élő popénekes a teljes bevételt a helyi hétéves, mozgásképtelen Matiasko javára ajánlotta fel.

Jótékonysági koncert
Fotó: Micsuda András

Krága René elmondta, mivel Magyarország-szerte szervezett már jótékonysági koncerteket, ezért nagyon fontos volt számára, hogy a szülővárosáról se feledkezzen meg, már csak azért sem, mert a kiválasztott családot személyesen is ismeri.

Számomra mindenképp a füleki koncert tette fel a koronát az egész sorozatra, mivel ez volt a sorozat első etapjának az utolsó állomása. Minden egyes embernek hálás vagyok, aki eljött és segített, mert az őszinte, önzetlen szeretetnél nem nagyon van fontosabb dolog”

– osztotta meg gondolatait az esemény kapcsán René, aki a katolikus templom atmoszférájához illő dalokat adott elő, főként saját szerzeményeket. Illetve különlegességként egy 1500-as évekből származó dicsőítő zsoltárt is elénekelt.

Nyilván az előadónak egy ilyen koncerten a segítségnyújtás után azt gondolom az a fő feladata, hogy a közönség kapjon valamit.

Próbáltam olyan dalokat választani, amit ismerhetnek, emlékeket idézhetnek fel bennük, a saját dalaimból is az ismertebb, templomi atmoszférához illő dalokat választottam ki. A zsoltár egy érdekesség volt, ami nem sűrűn fordul elő, ezért is gondoltam, hogy egy különleges alkalomhoz illik 1-1 különleges dal is” – tette hozzá az énekes.

Jótékonysági koncert
Fotó:  Micsuda András
„Hangulatában is rendkívüli volt a koncert, már csak a visszajelzések miatt is, mert rengeteg szeretetet kaptam a közönségtől. A végén odajöttek, megveregették a vállam, többen megöleltek és elmondták milyen büszkék rám. Nagyon sok szakmai visszajelzést kaptam és kapok azóta is, hogy mennyit fejlődtem. Ez nagyon jól esik” – mondta René, aki szerint a kezdeményezés elérte a célját, hiszen összesen 701 eurót sikerült összegyűjteni. Az adományokból befolyt bevételt a fellépést követően René átadta a családnak.  

„Fontos számomra a példamutatás, hogy az embereket a segítségnyújtásra ösztönözzem. Vallom, hogy több jót kéne cselekednünk az életben, mert szerintem az összetartástól semmi sem fontosabb. Mindenkinek megvan a saját gondja, baja, de úgy gondolom, hogy nem szabad megfeledkeznünk másokról sem. Csak mi emberek segíthetünk egymásnak” – emelte ki.

A fiatal énekes tervei szerint Székelyföldön folytatja majd jótékonysági koncertsorozatát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.