2023. május 1., 11:11

Javítási munkálatok Ipolyság egyetlen körforgalmánál

Ipolyságon 2023. április 17-én kezdődtek meg a körforgalom javításával kapcsolatos munkálatok.

Ipolyság
az ipolysági körforgalom
Fotó: Štefan Gregor

A 66-os számú első osztályú közút részét képező körforgalom Ipolyságon, a Lidl bevásárlóközpont mellett található. A város egyetlen körforgalmánál, amelyet közel húsz éve alakítottak ki, június 15-éig javítási munkálatok zajlanak majd. Ennek okán az SZNF, az Észak és az Ipari utcákban korlátozzák a forgalmat, amit jelzőlámpák és közlekedési táblák fognak irányítani. Május 3-a és 23-a között a tehergépjármű-forgalmat elterelik.

Amint azt a város korábbi polgármestere, Štefan Gregor önkormányzati képviselő megfogalmazta, a két hónapig tartó munkálatok során nem a körforgalom átépítésére és kiszélesítésére, hanem annak felújítására kerül sor:

Nagy örömmel tölt el, hogy több év kérelmezés, egyeztetés, könyörgés után elkezdődött Ipolyság egyetlen körforgalmának a javítási folyamata. A döntés és a közbeszerzés kiírása után a Strabag cég lett kihirdetve győztesnek. 200 ezer euróból szegélyek és új betonpalánk is létesül, lebetonozzák a kikövezett körsávot, ezt követően új aszfaltréteget fektetnek le. A körforgalom közepére városunk címere kerül majd.”

A teherforgalom 21 napra a Deménd–Százd–Pereszlény vonal irányába lesz elterelve.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.