2023. október 21., 11:52

Itt az ideje felújítani – A pozsonyiak többsége szégyenkezik a város főpályaudvara miatt

A pozsonyiakat leginkább a főpályaudvar állapota zavarja, valamint a Kő tér a PRIOR áruházzal épületével és az egykori Kijev szállóval együtt. Derül ki egy felmérésből, amelyt az Mnforce ügynökség szeptemberben végzett.

pozsonyi főpályaudvar
Fotó: TASR

A Nem vagyok büszke vagy a Szégyellem opciót a pályaudvar esetében a megkérdezettek 88 százaléka választotta, a Kő tér esetében pedig az emberek 54 százaléka.

A pozsonyiak a leginkább a pozsonyi várra büszkék (94 százalék). Ezt követi a Hviezdoslav tér a régi Szlovák Nemzeti Dzínház épületével (92 százalék) és a Hodža tér az elnöki palota épületével (82 százalék).

A felmérésből az is kiderült, hogy a főváros lakói szeretnék, ha helyreállítanák a Kő teret. Arra a kérdésre, hogy mi történjen a térrel, a válaszadók a legtöbb esetben azt mondták, hogy a teret úgy kellene felújítani, hogy illeszkedjen a 21. századi főváros központjához, és sok zöldterülettel találkozó- és kulturális központtá váljon.

A felmérés 500 fős pozsonyi lakosokból álló reprezentatív mintán készült ez év szeptember 20-a és 25-e között.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.