2021. április 28., 14:24

Integrált közlekedési rendszer – Újfajta jegyek és bérletek Kassa és Eperjes megyében

Kedvezményes átszállójegyek és bérletek bevezetését tervezi nyártól az integrált közlekedési rendszer keretében az elővárosi buszjáratokon Kassa és Eperjes megye.

autóbusz busz Eurobus tömegközlekedés
Fotó: TASR

„Az integrált közlekedési rendszer fokozatos bevezetése keretében Kassa és Eperjes megyében az utasok havi, negyedéves, féléves és éves bérleteket vásárolhatnak. Ezek nemcsak konkrét zónákra lesznek érvényesek, hanem az egész hálózatra, mindkét megye területén. A bérleteknek köszönhetően előnyösebben utazhatnak, akik munkájuk vagy tanulmányaik miatt ingáznak” – mondta Milan Majerský, Eperjes megye elnöke.

Napijegyek is rendelkezésre állnak majd azok számára, akik egy nap alatt több utazást terveznek az elővárosi buszjáratokon, illetve hosszabb utat terveznek. Az adott nap végéig érvényes jegyekkel korlátlanul lehet majd utazni a két megye területén.

További újdonságot jelentenek az átszállójegyek. Ezek alkalmazását a jelenlegi kilométer-alapú tarifa nem teszi lehetővé, az utasnak egy másik buszjáratra való átszálláskor újabb jegyet kell vennie. A két járatra érvényes átszállójegy ára ugyanannyi lesz, mintha egy közvetlen járattal utaznánk”

– magyarázta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

Az egyszeri átszállást lehetővé tevő átszállójegy mellett lesz olyan napijegy is, amely az adott nap végéig érvényes az egész hálózat területén. Emellett tervezik havi, negyedéves, féléves és éves zónabérletek bevezetését, ezek megvásárlásával az utasok egy adott tarifazónán belül utazhatnak 30, 90, 180 vagy 365 napon át. Szintén lesznek havi, negyedéves, féléves és éves bérletek, amelyek Kassa és Eperjes megye teljes területén érvényesek lesznek az integrált közlekedési rendszeren belül.

Újdonság, hogy 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak majd a 63 és 70 év közötti korosztály tagjai, akiknek jelenleg teljes árú jegyet kell venniük.

Az átszállójegyeket és bérleteket közlekedési kártyával lehet majd igénybe venni, aminek formája vagy a klasszikus plasztikkártya, vagy egy virtuális kártya lesz NFC-chippel ellátott mobiltelefonban. A havi, negyedéves, féléves és éves bérleteket online vagy a közlekedési vállalatok ügyfélközpontjaiban lehet majd megvásárolni, ezt követően már közvetlenül az autóbuszokban is meg lehet majd hosszabbítani őket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.