2023. május 27., 15:44

Idénynyitó a tardoskeddi termálfürdőben

Kitűnő minőségű geotermális víz, felújított medencék, gyermeknapi program várja a strandnyitóra kilátogatókat Tardoskedd termálfürdőjében.

strandnyito1.jpg
Fotó: Tardoskedd község

Tóth Marián polgármestertől megtudjuk, a termálfürdő az 1980-as években épült, 2013-ban indult újra felújított állapotban. Ekkor még a fürdő a község és a mezőgazdasági szövetkezet feles tulajdonában volt. A község 2017-ben megvásárolta a furatot is, így teljes mértékben községi tulajdonba került.

strandnyitó
Fotó:  Tardoskedd község

„Jó minőségű, 60 fokos a geotermális vizet ad a furat, másodpercenkénti 10 literes vízhozammal. A víz nem csak meleg, de gyógyvíz is – a vízben való fürdés után a balesetek, műtétek utáni hegek gyorsabban gyógyulnak” – emeli ki a polgármester. Kitér arra is, hogy ezt a geotermális vizet az önkormányzat 2013-tól az iskolába is bevezette. Tíz éve ezzel fűtik az épületet.

strandnyitó
Fotó:  Tardoskedd község

„A gyermekmedence rossz állapota miatt kezdtünk neki a felújításnak. Ott a medence alján lévő csempék kissé megrepedtek, ezeket kellemetlennek érezték a gyerekek érzékeny lábacskái. Végül nem csak a medence alját, de a egész medencét újra csempéztük, és még a nagymedencét is felújítottuk. Hosszútávon további felújításokat is tervezünk. A felügyelőtanács javaslatára a nyári idény végén hozzáfogunk az épületek átépítéséhez. A kihasználatlan épületrészben új öltözőket, tusolókat, szociális helyiségeket alakítunk ki, valamint masszázstermet. A kinti részben szeretnénk ülőmedencét kialakítani, amelyben az emberek meg tudnának pihenni. Idővel majd működhet a fürdő a téli időszakban is. Az iskolában a fűtéshez használt víz hőcserélőn megy keresztül, ami hőt vesz ki belőle, de az így keletkezett 40 fokos vizet még fel tudnánk használni a termálfürdőben” – részletezi a falu első embere.

strandnyitó
Fotó:  Tardoskedd község

A strand idénynyitóját általában a gyermeknaphoz igazítja a község, ez most kicsit korábbra került, a mai napon, május 27-én nyitottak. Kedves programok tarkítják a napot. Az iskolások műsora után volt Ringató Danczi Mónikával, fellépett a Glamour zenekar és az Óriások cirkusza.

strandnyitó
Fotó:  Tardoskedd község

A nyári időszak alatt éjszakai fürdőzést, nyári mozit és egyéb érdekes programokat terveznek megvalósítani. „Vannak a környéken strandok, fürdők, ennek ellenére látjuk, évről évre növekszik látogatóink száma. Remélem ez a felújítás is hozzájárul majd ahhoz, hogy a látogatók jól érezzék magukat a fürdőben és többször visszatérjenek” – zárta a beszélgetést Tóth Marián.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.