2023. október 9., 18:36

Hiánypótló klinikai pszichológiai szakrendelő nyílt Komáromban

A komáromi kórház további hiánypótló újdonsággal bővítette az egészségügyi szolgáltatásai skáláját. Asürgősségi ellátást nyújtó, új pavilonban a napokban klinikai pszichológiai rendelő nyílt. Az új szakrendelőben a 6 évnél idősebb gyermekek pszichodiagnosztikai kivizsgálását is végzik.

 Hiánypótló klinikai pszichológiai szakrendelő nyílt Komáromban
A sürgősségi ellátást nyújtó, új pavilonban található a szakrendelő
Fotó: Agel SK Rt.

E rendelő sokrétű szolgáltatásainak célja a rászorulók mentális egészségének és közérzetének javítása, illetve annak elérése, hogy az egyének képesek legyenek megbirkózni a felmerülő érzelmi, viselkedési és lelki problémákkal. Fő tevékenységi köre a megfelelő diagnózis felállítása és az egyéni mentális állapot felmérése, értékelése. 

„A klinikai pszichológusok diagnosztikai értékeléseket végeznek, melyek során beazonosítják egy-egy személy pszichikai rendellenességeit: a depresziót, a szorongást, az étkezéssel is összefüggő lelki problémákat és a poszttraumás stresszzavart. Az értékelésnek köszönhetően sikerül elkészíteni a legmegfelelőbb, egyénre szabott kezelési tervet“ – magyarázta az új osztályon rendelő pszichológus, Vladimíra Némethová.

 Hiánypótló klinikai pszichológiai szakrendelő nyílt Komáromban
Vladimíra Némethová magiszter sokrétű tevékenységet végez
Fotó:  Agel SK Rt.

„Az ügyfél és a klinikai pszichológus közös pszichoterápiás foglalkozásai a személyes problémák megoldását, a sikeresebb stresszkezelést, az önbizalom növelését és a pszichológiai készségek fejlesztését szolgálják“ – egészítette ki az elmondottakat.

„Az AGEL Slovakia Rt. által működtetett, komáromi kórház bővíti a saját egészségügyi szolgáltatásai portfólióját. A tapasztalt szakember majd  konzíliumokat is tart az egyes osztályokon, például segítséget nyújt az onkológiai betegeknek és családtagjaiknak, tanácsokkal szolgál az újdonsült anyukáknak és az érintett osztályon a tartós ellátásra szoruló betegeknek“ – részletezte az újdonság hozadékát a kórház illetékes igazgató-helyettese, Filkó Gabriella doktornő.

A kórházi rendelőjében pedig hétfőként 7-15 óra között lesz felkereshető az említett klinikai pszichológus, aki szlovák és magyar nyelven is végzi majd a kivizsgálásokat. A segítségét igénylő páciensek a 035/7909123-as telefonszámon jelentkezhetnek be hozzá.    

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.