2022. augusztus 20., 12:05

Helyszínváltozás a komáromi Szent István napi ünnepség kapcsán!

A csapadékos időjárás miatt szombaton 17 órától nem a megszokott helyszínen, vagyis Szent István király lovasszobránál, hanem a Tiszti Pavilon dísztermében tartják meg a hagyományos Szent István napi ünnepséget Komáromban – tudatta ma délelőtt a Ma7-tel Keszegh Margit főszervező, a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület elnöke.

Helyszínváltozás a komáromi Szent István napi ünnepség kapcsán!
Idén Szent István lovasszobra helyett a Tiszti Pavilon dísztermében tartják az ünnepséget
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A szervezők bölcs döntést hoztak az idén tizenhatodik alkalommal megrendezendő augusztus huszadikai ünnepséggel kapcsolatban, amely a kedvezőtlenre fordult időjárás miatt sem marad el, ám a Lúdpiac tér helyett a Tiszti Pavilon impozáns dísztermére módosították a helyszínét. 

Helyszínváltozás a komáromi Szent István napi ünnepség kapcsán!
Az új helyszín a Tiszti Pavilon impozáns díszterme
Fotó:  Dunamente - Podunajsko

 

„Mindenkit szeretettel várunk az új, fedett helyszínre, ahol a köszöntőm után meghívott szónokunk, Jókay Károly, a Jókay Alapítvány alapítója, Jókai Mór testvérbátyjának ükunokája tartja meg az ünnepi beszédet. A kultúrműsorban Szebellai Dániel színművész, továbbá a Pengő és az Árgyélus zenekar, illetve a Garabonciás Néptáncegyüttes lép fel. Sor kerül a Kápát-medence kenyerének megszentelésére, megáldására és kóstolójára is. Akik esetleg időben nem értesülnek a helyszínváltozásról, és majd Szent István lovasszobrához érkeznek, onnan az egyesületünk egyik tagja irányítja át őket a Tiszti Pavilonba“ – mondta el portálunknak Keszegh Margit.

Helyszínváltozás a komáromi Szent István napi ünnepség kapcsán!
Sor kerül a Kárpát-medence kenyerének megszentelésére, megáldására és kóstolójára is
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Hozzátette: Komárom Város szervezésében ma 14 órától a Tiszti Pavilon fedett szabadtéri színpadán folytatódik a népművészet ünnepe is. A néptáncegyüttesek fellépéseiből és meseelőadásból álló, ingyenes műsort a Tiszti Pavilonban folyó ünnepség idejére megszakítják, majd a koncertek és a korábban beharangozott további produkciók a fedett nézőtér előtt folytatódnak. Komáromban tehát az időjárás sem hiúsíthatja meg a közös, lélektöltő ünnepség megvalósulását.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.