2023. december 6., 18:45

Hamisított elektromos cigarettákat foglaltak le Somorján

Összesen 524 darab hamisított elektromos cigarettát találtak le a Pénzügyőrség  munkatársai a Dunaszerdahelyi  járásban, Somorján, egy vegyesboltban - tájékoztatott Iveta Zlochová, a nagyszombati vámhivatal szóvivője.

elektromos cigaretta
Fotó: pixabay.com

Az elektronikus pénztárgépek használatáról szóló törvény és a szellemi tulajdonról szóló rendeletek betartását ellenőrzik Nagyszombat megyében, ennek keretében ellenőrizték a somorjai boltot is.

Először a nagymegyeri vámhivatal munkatársa végzett ellenőrző vásárlást az üzletben, a bolt tulajdonosa pedig nem ütötte be azonnal a bevételt a kasszába, amiért 330 eurós bírságot szabtak ki rá

- mondta Zlochová.

Az ellenőröknek gyanús lett az elektromos cigaretták szokatlanul alacsony ára is, ami miatt gyanús lett nekik, hogy az áru hamisítvány. A kárt, amelyet a hamisítással a márka tulajdonosának okoztak volna, ha az árut forgalomba hozzák, előzetesen 9250 euróra becsülik.

A Pénzügyőrség arra figyelmezteti a lakosságot, hogy az ilyen hamisított áru komoly egészségi kockázatot jelenthet.

Gyenge minőségű, olcsó anyagokat használnak a gyártásuk során. A bennük levő anyag nemcsak különböző mennyiségű nikotint, hanem más káros anyagokat is tartalmazhat. Az ilyen termékeket nem tesztelik, és nem vizsgálták be

- tette hozzá a szóvivő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.