2023. február 14., 14:03

Halász Attila lett Rimaszombat egyik alpolgármestere

Halász Attila, a Szövetség rimaszombati járási elnöke és városi képviselője lesz Rimaszombat egyik alpolgármestere ebben a választási ciklusban.

Halász Attila és Jozef Simko
Fotó: Gecse Attila

A döntést a városi képviselőtestület hétfői ülésének végén jelentette be Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere.

A másik alpolgármester Jozef Tóth 2022 januárjától tölti be ezt a tisztséget, amit a korábban közlekedési balesetet szenvedett és azóta a közélettől visszavonult Rigó Lászlótól vett át.

Az ülésen Szántó István, a városi hivatal vezetője az új alpolgármester feladatkörét ismertetve elmondta, hogy feladata lesz részt venni - többek közt - a város egyes életterületeire vonatkozó fejlesztési terv kidolgozásában, a határon átnyúló együttműködési tevékenységekben, valamint a Besztercebánya megyei önkormányzattal történő kapcsolattartásban és együttműködésben.

"A polgármesterrel kötött megállapodást követően felhatalmazást kap a város képviseletére mind szociális, mind kulturális területen, illetve egyéb reprezentatív események során" – tette hozzá Szántó.

Halász Attila a megbízatás átvételekor köszönetet mondott a polgármesternek és elsősorban azoknak a polgároknak, akik mandátumot adtak a képviselőknek.

A szlovákul majd magyarul is elmondott székfoglaló beszédében kijelentette, hogy nagy kihívást jelent számára, hogy kellőképpen képviselje Rimaszombatot, de igyekezni fog a legjobb tudása szerint ellátni ezt a feladatot, s mindig a rimaszombati érdek képviseletét fogja előtérbe helyezni.

Rimaszombat egy olyan város, ahol helye van a kétnyelvűségnek, a magyar nyelvnek. Együtt élnek itt magyarok, szlovákok és romák, ezért mindhárom közösséget egyformán képviselni kell

– mutatott rá Halász Attila.

Külön kiemelte a határon átnyúló együttműködés és a régiók közti intenzív együttműködés jelentőségét, amelyek tovább erősíthetik a kölcsönös kapcsolatokat és a régióba érkező befektetéseket. Megemlítette, hogy már jelenleg is jó kapcsolatokat ápolnak Besztercebánya megye vezetésével, Ondrej Lunter elnök úrral, s hangsúlyozta, hogy Juhász Péter személyében megyei alelnöke is van a Szövetségnek.

A mai nem könnyű társadalmi és gazdasági helyzetben a béke és a város stabilitásának megőrzése lesz az egyik legfontosabb feladat, ezért felkérte a képviselőtársait a konstruktív, korrekt és józan együttműködésre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.