2023. október 22., 08:20

Hagyományos folklórfesztivál Köbölkúton - FOTÓKKAL

A köbölkúti folklórtalálkozón összegyűltek a környék gyermek és felnőtt hagyományőrző csoportjai, hogy bemutassák egymásnak és a közönségnek új táncaikat, előadják dalaikat, láthassuk a csodaszép népviseleteket.

folklórfesztivál Köbölkút
Galéria
+9 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

Mocskos Éva Csemadok elnök köszöntőjében kifejtette, a dal, a néptánc végigkísérte a magyar ember életét a bölcsőtől a koporsóig. A folklórtalálkozók tömegeket mozgatnak meg, a hagyományőrzés mellett nemzeti kultúránk megmaradását szolgálja. - Rendezvényünk célja, hogy bemutassuk, a néptáncban az apró gyermekektől az érett felnőttekig mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő lépéseket, ritmust, tánckultúrát – emelte ki a Csemadok elnök.

Bolya Szabolcs
Fotó:  Bokor Klára

A találkozó kezdetén a jelenlévők felállással és csenddel emlékeztek meg a napokban elhunyt Balogh Gáborról, a Csemadok országos elnökségének tagjáról, aki Köbölkút szülöttje.

A község polgármestere Bolya Szabolcs üdvözölte a farnadi, a búcsi, a kisújfalui, a nagyölvedi és a helyi kultúrcsoportokat, köszönetet mondott a helyi alapszervezetnek, hogy kétévente megvalósítják a folklórfesztivált, amely az egyik legkiemelkedőbb helyet foglalja el Köbölkút kulturális naptárában.

folklórtalálkozó Köbölkút
Fotó:  Bokor Klára

Jókedv, nevetés és ütemes taps kísérte az egész előadást, néző és fellépő egyaránt jól szórakozott.

folklórtalálkozó Köbölkút
Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.