2022. augusztus 17., 15:10

Gergely Papp Adrianna lett a Szövetség Kassa-környéki járási elnöke

A Kassa-környéki járásban is megtartotta járási konferenciáját a Szövetség. Megválasztották a járási elnököt Gergely Papp Adrianna személyében, továbbá a járási elnökséget, illetve a járás megyei képviselőjelöltjeit.

Szövetség, járási konferencia, Kassa-környéki járás, választások
Galéria
+6 kép a galériában
Fotó: Szövetség

A Szövetség a Kassa-környéki járásban Buzitán tartotta meg járási konferenciáját, amelyen Forró Krisztián országos elnök is részt vett. A konferencia Gergely Papp Adriannát szavazta meg járási elnöknek. Megválasztották a 18 tagú járási elnökséget is, a következő összetételben: Gergely Papp Adrianna, Képes Sándor, Tarnóczy Kulcsár Zsuzsanna, Béres Tibor, Fazekas Alexandra, Szanyi Márk, Zachariaš István, Elek Tamás, Jászai József, Viszlay István, Molnár Zsuzsanna, Erdélyi Marián, Farkas Gyula, Molnár László, Csala János, Kádár Attila, Ifj. Bányász Péter.

A konferencia megválasztotta a Szövetség párt Kassa-környéki járás megyei képviselőjelöltjeit is: Gergely Papp Adrianna, Képes Sándor, Pecze Norbert, Bráz Tibor, Molnár László.

Szövetség, járási konferencia, Kassa-környéki járás, választások
Fotó:  Szövetség

Gergely Papp Adrianna a ma7-nek elmondta, a megyei képviselőjelöltek személye kapcsán nem voltak viták, teljes az összhang. Mint kifejtette, a jelöltek kiválasztásánál elsősorban azt vették figyelembe, kik azok a személyek – platformtól függetlenül, de persze úgy, hogy mindhárom platform képviseltetve legyen –, akik méltóképpen tudják képviselni a járást és persze akikre a választók is szívesen szavaznak.

Kérdésünkre, miszerint milyen célokkal vág neki a járási elnökséggel járó feladatoknak, hangsúlyozta, igyekszik mindig százszázalékos teljesítményt nyújtani. „Most kaptam egy elég erős mandátumot, hátteret ahhoz, hogy ezt a járást visszajuttassam az őt megillető helyre, mert az elmúlt öt évben nem volt a Kassa-környéki járás magyar vidékének legitim képviselete, és ez meg is látszott. El voltunk hanyagolva, nem tudtunk beleszólni dolgokba, nem jöttek információk, vagy nem úgy, ahogy kellett volna. Az a szándékom, hogy a Kassa-környéki járás visszakerüljön méltó helyére” – fogalmazott hozzátéve, célja hangsúlyt adni a Kassa-környéki járás magyarlakta régióinak.

Szövetség, járási konferencia, Kassa-környéki járás, választások
Fotó:  Szövetség

„A csapat erős, teljesen egy húron pendülünk, nincs széthúzás. Mindent el fogunk követni azért, hogy képviselőket juttassunk a Kassa megyei közgyűlésbe” – mondta Gergely Papp Adrianna. Hozzáfűzte, tudatosítani kell ugyanakkor, hogy az esélyek nem túl rózsásak, hisz a Kassa-környéki járás lakosságának csak 9 százaléka magyar. Egy sajátos járásról van szó, amely gyűrűt alkot Kassa körül, ráadásuk a járási székhely a járás területén kívül van, Kassán, ami külön járásként van kezelve. „Viszont úgy gondolom, a Szövetségen belül a megyében megvan az együttműködés, legalábbis ami Kassát, Rozsnyót és a mi járásunkat, a Kassa-környéki járást érinti” – tette hozzá.

Szövetség, járási konferencia, Kassa-környéki járás, választások
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.