2021. május 21., 20:11

Fotópályázat gyerekeknek

Meseszép Csallóköz címmel hirdet fotópályázatot a gyerekeknek a Csallóköz Natúrpark Polgári Társulás. Céljuk megismertetni és megszerettetni a természet szépségeit, a gyermekek szemszögéből bemutatni a Csallóköz értékeit. A részletekről a társulás elnöke, Hervay Rozália beszélt lapunknak. 

fotó
Fotó: Magyar7

Húzd fel a túrabakancsod! Menj a természetbe! Ez lehetne a mottója a pályázatnak, amelyre az alapiskolák alsó és felső tagozatos diákjai és a gimnazisták természetfotóit várják a polgári társulás tagjai. Nevezni tájképpel, növény- és állatfotóval lehet, az alábbi témakörökben: A Csallóköz állat- vagy növényvilága, Mozgásban a természet, illetve Minden, ami szép.

A pályázaton bárki részt vehet, aki elmúlt hatéves, és még nem töltötte be a tizenkilencedik életévét. Életkor alapján három kategóriába sorolják a pályázókat: I. kategória: az alapiskolák alsó tagozatos tanulói, II. kategória: az alapiskolák felső tagozatos tanulói, III. kategória: középiskolás diákok.

A pályázaton való részvétel ingyenes, de kell hozzá a szülői beleegyezés, a hozzájáruló nyilatkozat. A pályamű beküldésével a törvényes képviselő beleegyezését adja a pályázaton való részvételhez, kiállításon, kiadványban, reklámtárgyakon, illetve az internetes felületen való megjelenítéshez. A pályázatra kizárólag a Csallóközben készült képek nevezhetőek.

Egy témában legfeljebb öt képpel indulhat a résztvevő. Minden feltöltött fotóhoz egy leírást kell csatolni, amely az alapvető információkat tartalmazza: hol készült, mit ábrázol, mire szeretné az alkotó felhívni a figyelmet?

A beküldött képek optimális felbontása: 1500 × 2000 pixel. A fotó központi témája a természet, emberek ábrázolása nem jogosult a pályázatban való részvételre. Csak olyan képek nevezhetők, amelyek az élővilágban okozott károk és az élővilág megzavarása nélkül készültek!

– Szeretnénk példát mutatni a felnövő generációnak, hogyan lehet környezettudatosabban élni. Nemcsak a gyerekeket kell ösztönöznünk erre, hanem a felnőtteket is. Arra szeretnénk rámutatni, hogy nemcsak a Föld napján kell jobban odafigyelni a környezetünkre, hanem mindennap.

A fotópályázat és az általunk szervezett egyéb programok segítségével a környezeti nevelésre és a szemléletformálásra helyezzük a hangsúlyt. Szeretnénk elérni, hogy a gyerekek felismerjék a problémákat, így ösztönözhetjük őket a változásra – fejtette ki Hervay Rozália.

A fotópályázat 2021. május 30-ig tart, de a szervezők akár egy hónappal is meghosszabbíthatják a pályaművek leadási határidejét. Ez az időjárási feltételeknek és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályozásoknak megfelelően változhat.

A fényképeket, a kitöltött nevezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot egyszerre kell elküldeni az alábbi e-mail-címre:    csallokoznaturpark2020@gmail.com.

A legjobb felvételek a társulás közösségi oldalán közönségszavazáson vesznek részt, amelynek győztesét különdíjjal jutalmazzák. Minden pályázó digitális emléklapban részesül, illetve további jutalomra számíthatnak a kategóriák győztesei.    

Megjelent a Magyar7 2021/20. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.