2019. szeptember 2., 15:16

Félúton Isten és a saját belső világunk között - VIDEÓ

A legismertebb zarándokút a Szent Jakab zarándokút, az El Camino, amely a lelki feltöltődés és metamorfózis egyik kultikus útvonalának számít világszerte. A zarándokutak végigjárása a befelé fordulás és a lelki célok irányába való haladás eszköze. Szinte minden vallásnak és térségnek megvan a saját zarándokútja. Vannak köztük rövidebb utak is, amelyek egy közösség összefogását és egyben isten irányában való befelé fordulást célozzák meg. Ilyen utat járt be néhány elkötelezett somorjai ember is. A Ma7 stábja is velük tartott. Nézzék velünk!

zarandoklat somorján
Fotó: ma7

A somorjai katolikus egyház zarándoklata a Sámoton található Antióchiai Szent Margit kápolnájához nem újkeletű, hiszen a helyi közösség hívei már korábban is megtették ezt az egy napba besűríthető utat. A zarándoklatot a tavalyi évben szervezték meg először, majd ebben az évben augusztus közepén megismételték a tavalyi jó tapasztalatokra építve a programot.Vajon miért fontos ez az "út" a hívek számára? A Ma7 stábja ennek járt utána. Bemutató videónkból megtudhatják, mi motiválta a résztvevőket, hogy útnak induljanak. Tartsanak velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.