2020. szeptember 16., 14:01

Európai Mobilitási Hét – Ingyenesek közlekedési kártyák Kassa megyében

Kassa megye ebben az évben is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjához. Az autóbuszokon használatos közlekedési kártyák díjmentes kiállításával arra akarja ösztönözni az embereket, hogy minél gyakrabban vegyék igénybe a tömegközlekedést.

strajk02.jpg
Fotó: TASR

Az Európai Mobilitási Hét az idén is szeptember 16. és 22. között zajlik. A kampánynak, amelyet Szlovákiában a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség (SAŽP) koordinál, egyebek mellett célja a környezettudatosság és a tömegközlekedés használatának támogatása, a közlekedési balesetek számának csökkentése vagy a parkolással kapcsolatos gondok megoldása.

Az európai rendezvénysorozathoz Kassa megye is csatlakozott.

A különféle kísérőprogramok mellett a kerület autóbusz-közlekedési vállalatai, az eurobus és az ARRIVA Michalovce szeptember 16. és 22. között díjmentesen állítja ki az IDS Východ nevű integrált közlekedési rendszerben használható közlekedési kártyákat. Az érdeklődők az autóbusz-pályaudvarokon és az ügyfélközpontokban, illetve az interneten keresztül is élhetnek ezzel a lehetőséggel. Az utóbbi esetben viszont a postaköltséget állniuk kell.

Anna Terezková, a Kassai Kerületi Önkormányzat szóvivője emlékeztetett, tavaly az Európai Mobilitási Hét során az emberek olcsóbban utazhattak az elővárosi autóbuszokkal, az idén pedig arra akarják ösztönözni őket, hogy hosszabb távon is üljenek át az autókból az autóbuszokba.

A megyei autóbusz-közlekedési vállalatok évente több mint 23 ezer közlekedési kártyát állítanak ki. Ezeket Kassa és Eperjes megye elővárosi járatain vehetik igénybe az utasok. A chipkártyák emellett a kassai, rozsnyói, iglói, tőketerebesi és nagymihályi városi tömegközlekedés járatain is használhatók.

„A tapasztalatok azt mutatják, ha az utazóközönség már rendelkezik közlekedési kártyával, gyakrabban veszi igénybe a tömegközlekedést” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.