2023. április 27., 12:33

Egységesítik a parkolási rendszert Kassán

Kassa megvásárolja az EEI parkolási vállalattól annak a város területén található vagyonát, azaz 123 parkolóautomatát és 7 sorompós parkolórendszert összesen 315 ezer euró értékben. Ezzel végre pont kerülhet a parkolással kapcsolatos, évek óta húzódó vita végére.

Kassa, parkolás, parkolási rendszer, parkoló
Fotó: TASR

A parkolási infrastruktúra megvásárlását jóváhagyta a városi képviselő-testület. A város vezetése arról tájékoztatott, hogy az ezzel kapcsolatos ajánlatot februárban kapták a cégtől.

Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere szerint az ajánlat gazdaságos és takarékos. Mint mondta, nem szabad haraggal tekinteni a partnerekre.

A sokéves tárgyalás és alkudozás után olyan ajánlatot kaptunk, hogy bűn lett volna nem elfogadni”

– mondta.

Kassa, parkolás, parkolási rendszer, parkoló
Fotó:  TASR

A város a fizetőterminálok korszerűsítését is tervezi. „Fejleszteni szeretnénk a parkolási rendszert Kassán. Ez azt jelenti, hogy a mostani vásárlás egy alap, a jövőben további parkolóautomatákat is beszerzünk majd. Előkészítjük a keretszerződéseket, a versenypályázatokat, de vásárolni csak akkor fogunk, ha valóban szükség lesz rájuk” – tette hozzá a főpolgármester.

Az EEI vállalat 2012 óta üzemeltette a parkolási rendszert Kassán. A közvélemény és aktivisták szorgalmazták, hogy a város mondja fel a 10 évre megkötött szerződést és saját maga üzemeltesse a parkolási rendszert. A városi képviselő-testülete általános érvényű rendeletet fogadott el, melynek értkémében 2019 januárjától a város a parkolási rendszer kizárólagos üzemeltetője. Az EEI nem értett egyet, azzal érvelt, hogy a várossal 2012-ben kötött bérleti szerződés értelmében ez 2022-ig őt illeti. Mindkét fél bírósághoz fordult. Közben gyakorlatilag a város és a magáncég is szedte a parkolási díjat. A járásbíróság végül tavaly, közvetlenül a vitás szerződés hatályának lejárta előtt úgy határozott, hogy az érvénytelen.

Kassa városa novembertől tervez új parkolási politikát bevezetni.

Kassa, parkolás, parkolási rendszer, parkoló
Fotó:  TASR
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.