2022. augusztus 27., 16:31

Egyre népszerűbb a kassai állatkert

Idei kétszázezredik látogatóját köszöntötte a héten a kassai állatkert. A kétszázezres látogatottságot az idén több mint két héttel korábban sikerült elérni, mint tavaly, illetve öt nappal korábban, mint a látogatottsági rekordot hozó 2019-es évben.

állatkert, kassai állatkert, látogatók
Fotó: facebook.com/ZooKosice

Az idei kétszázezredik látogató Veronika Zoššáková lett, aki Alsókubinból érkezett három gyermeke és keresztlánya társaságában. „Otthon komoly vihar volt, lehűlt a levegő. Arra gondoltunk, hátha keleten jobb lesz az idő. Gyorsvonattal utaztunk Kassára” – mondta hozzátéve, első alkalommal járnak a kassai állatkertben.

Az intézmény vezetésétől ingyenes belépőket kaptak az állatkertbe és a dínóparkba, illetve egy különleges élményben lehetett részük, részt vettek a medvék etetésében.

állatkert, kassai állatkert, látogatók
Fotó:  kosice.sk

Eva Malešová, az állatkert marketingosztályának vezetője elmondta, az intézmény iránt már januárban és februárban is nagy volt az érdeklődés, majd májusban rekordot döntöttek, 37 ezer látogatót köszönthettek. „A júniusi látogatottság is említésre méltó, ugyanis megközelítette a 2013-as adatokat, amikor megnyitottuk a dínóparkot” – mondta. Hozzáfűzte, a koronavírus-járvánnyal terhelt elmúlt két év után az idén sokkal több külföldi látogató érkezett, legnagyobb számban magyarok és csehek, illetve angolok és németek.

A látogatottság terén az idén egy másik rekordot is megdöntött a kassai állatkert, a százezredeik látogató június 22-én érkezett, korábban, mint eddig bármikor az intézmény történetében.

állatkert, kassai állatkert, látogatók
Fotó:  kosice.sk
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.