2023. április 21., 19:17

Drágul a kassai tömegközlekedés

Júniustól drágul a kassai tömegközlekedés, a városi képviselő-testület csütörtöki (április 20.) rendkívüli ülésén jóváhagyta a Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) viteldíjaival kapcsolatos javaslatot.

autóbusz kassa
Fotó: Facebook/DPMK

A 30 perces vonaljegy ára 90 centről 1 euróra emelkedik. A chipkártyával vagy virtuálisan vásárolt jegy ára 89 cent lesz. A 60 perces vonaljegy 1 euróról 1,20-ra drágul, chipkártyával és virtuálisan vásárolva 1,09 euró lesz. Az SMS-ben vásárolt 60 perces jegy ára 1,10-ről 1,50-re emelkedik.

A 30, 90, illetve 180 napos, valamint az éves bérlet ára nem változik, de a kedvezményes bérletekért ezentúl a teljes ár 50 százalékát kell fizetni. „Az eddigi kedvezmények deformálták a rendszert. Ezentúl félárat kell fizetni. Tehát ha a havijegy 25 euró, akkor a kedvezményes diákbérlet 12,50 euró, az eddigi 10 euró helyett

– közölte a TASR-rel Vladimír Padyšák, a közlekedési vállalat vezérigazgatója. A kassai és a környékbeli véradók ingyen használhatják a tömegközlekedést.

Padyšák hozzátette,

az áremelés elkerülhetetlen a tömegközlekedés fenntartásához, és az év elején bevezetett korlátozások miatt 6,5 százalékkal voltak kénytelenek csökkenteni a járatok számát.

A vállalat számításai szerint az áremelés miatt 5 százalékkal visszaesik az utasok száma, de összességében évi 2 millió euróval emelkednek a bevételek.

Jaroslav Polaček főpolgármester kijelentette, hogy a drágább utazás fejében az utasok nem kapnak semmit.

Véleményem szerint másképpen is meg tudtuk volna oldani az árak kérdését

- a DPMK irányításával.

De most nem a város irányítja a vállalatot, a képviselő-testület irányítja

– mondta Polaček.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.