2022. szeptember 13., 15:22

Drágább lesz a kassai futballaréna

A vártnál drágább lesz a kassai futballaréna, melynek befejezéséhez további 6,6 millió euróra van szükség. Ennek egy részét a város hitelből fedezné.

kassai futballaréna, Kassai Labdarúgó Aréna, KFA, stadion
Fotó: facebook.com/kosickafutbalovaarena.official

A Kassai Labdarúgó Aréna (KFA) befejezéséhez szükséges körülbelül 6,6 millió euróból 4-et az oktatásügyi minisztérium biztosít vissza nem térítendő támogatás formájában, a fennmaradó 2,6 millió eurót pedig a város fedezi egy 10 évre szóló hitelből. Ezt legutóbbi ülésén hagyta jóvá a városi képviselő-testület.

Jelenleg folyamatban van a közbeszerzés az építkezés befejezésnek legköltségesebb részére, amely a vasbeton és acélkonstrukciót és az ezzel kapcsolatos további munkálatokat érinti.

A második részben a stadion infrastruktúrájára – egyebek mellett a LED kijelzőkre, beléptetőkapukra és kamerarendszerre –, a harmadikban pedig a lelátók székeire írnak majd ki közbeszerzést. A tervek szerint a munkálatoknak a jövő év végéig kellene befejeződniük.

Marcel Gibóda, Kassa alpolgármestere, a futballaréna igazgatótanácsának elnöke elmondta, a stadion építésébe eddig körülbelül 18 millió eurót fektettek, tehát a végleges költség valahol 24,6 millió euró körül áll majd meg.

„Ez nagyjából hárommillióval magasabba az eredeti összegnél, aminek több oka van. Ezek az UEFA szabványmódosítása, aminek még az építkezés első fázisában eleget tettünk, illetve az építőanyagok drágulása és az időbeli eltolódás” – fejtette ki.

Kassa városa azt követően írt ki új közbeszerzést, hogy az eredeti kivitelező 61 százalékkal akarta megemelni az eredeti árat. Ehhez egyébként a pénzügyminisztérium Értéket a pénzért osztálya sem adta beleegyezését.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.