2022. augusztus 18., 10:28

Csallóközi polgármesterek petíciót indítottak az adóhivatal somorjai fiókjának megmentésére. Ön is csatlakozhat

Ahogy arról hírt adtunk, költséghatékonyságra hivatkozva megszüntetnének több regionális adóhivatalt. A somorjai, a gútai és az ógyallai fiók is veszélybe került.

adóhivatal
Fotó: TASR/AP

Július 28-án Csallóközcsütörtökben találkoztak a régió polgármesterei, hogy az adóhivatal megmentéséről egyeztessenek. Úgy döntöttek, petíciót indítanak és arra kérik a polgárokat, hogy támogassák kezdeményezésüket. 

A petíció szövege: A Szlovák Köztársaság alulírott polgárai ezúton kérjük, hogy a Nagyszombati Adóhivatal somorjai fiókja továbbra is elérhető legyen Somorja város és környéke polgárai számára. A Szociális Biztosító Rt. júniusban új kirendeltséget nyitott Somorja városában, melynek célja, hogy növelje szolgáltatásainak elérhetőségét a Somorja városában és környékén elő emberek számára, illetve tehermentesítse a dunaszerdahelyi kirendeltséget. Az adóhivatal somorjai fiókjának esetleges megszüntetése negatív gazdasági hatással lenne a Somorja városában és környékén élő emberek számára, mivel ebben az esetben a dunaszerdahelyi kirendeltséget kellene látogatniuk, ezáltal indokolatlanul az le is lenne terhelve. A Szociális Biztosító Rt. a somorjai és környékbeli lakosok javára nyitotta meg somorjai kirendeltségét, melynek hatékonysága viszont csökkenne, amennyiben az adóhivatal somorjai fiókja bezárásra kerülne. A leírtak alapján kérvényezzük a Nagyszombati Adóhivatal somorjai fiókjának beszüntetésére vonatkozó döntés felülbírálását.
A petíció elérhető és aláírható itt

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.