2023. április 23., 13:38

Bővül a Kassai Futballaréna

A héten megkezdődött a Kassai Futballaréna építésének újabb fázisa, az új tribünnek köszönhetően megduplázódik a stadion befogadóképessége.

Kassai Futballaréna, stadion, Kassa, futball
Fotó: facebook - KFA

A déli tribün építésére kiírt, 5,86 millió euró értékű közbeszerzést az AVA-STAV vállalat nyerte el. A szerződés értelmében a munkálatoknak a jövő év tavaszáig kell elkészülniük. Addig megépül az új tribün betonváza, acélkonstrukciója és tetőszerkezete, a belső promenád, illetve a kerítés és a beléptetőrendszer. Ezzel elkészül a Kassai Futballaréna (KFA) összes tervezett tribünje, a létesítmény kapacitása pedig a jelenlegi 5836-ról 12 625 főre emelkedik.

Kassai Futballaréna, stadion, Kassa, futball
Fotó:  kosice.sk

A stadion építésének ezen fázisára a kormány 2021 decemberében 4 millió eurót hagyott jóvá, a KFA további 2,6 millió eurót hitelből fedez, amit a városi képviselő-testület tavaly szeptemberben szavazott meg.

A KFA már most megfelel minden követelménynek ahhoz, hogy a legmagasabb hazai bajnokság mérkőzéseinek adjon otthont. A kapacitás kivételével, amit a mostani építkezés orvosol majd, megfelel az UEFA IV. kategóriás stadionja kritériumainak is – mondta Marcel Gibóda, Kassa alpolgármestere, a futballaréna igazgatótanácsának elnöke.

Kassai Futballaréna, stadion, Kassa, futball
Fotó:  kosice.sk
Többéves törekvésünk a stadion befejezésére valósággá válik. Még egyszer köszöntet szeretnék mondani mindenkinek, aki hozzájárult ehhez. Mindent megteszünk azért, hogy a keleti országrész lakói a stadionban a klubszintű mérkőzések mellett nemzetközi meccseket, a válogatott mérkőzéseit is láthassák”

– mondta Gibóda.

A következő hónapokban tervezik kiírni a közbeszerzést a gyengeáramú infrastruktúrára, ami egyebek mellett a LED-falakat és a kamerarendszert foglalja magába, ezután pedig az ülések beszerzése következik.

Kassai Futballaréna, stadion, Kassa, futball
Fotó:  kosice.sk

Az építkezés ideje alatt a stadion, minimális biztonsági intézkedések mellett, továbbra is üzemel majd, a már meglévő két tribün várja a nézőket az FC Košice meccseire, illetve az ukrán SC Dnipro-1 kupamérkőzéseire. Gibóda bízik benne, hogy jövőre a szlovák válogatott is pályára lép a stadionban, egy évvel később pedig a Szlovákiában rendezendő U21-es Európa-bajnokság mérkőzéseinek is otthont adhat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.