2022. február 16., 08:44

Böjte Csaba gyermekeinek gyűjtenek szeretetadományokat Nádszegen. Segítsen Ön is!

A Böjte Csaba nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek szervez jótékonysági gyűjtést a nádszegi illetőségű Mátyusföld Magyar Összefogás Polgári Társulás. Az adományokat február 14-19 között lehet leadni Nádszegen. A felvidéki szervezet több éve segíti az oroszhegyi Tamási György Szeretetházat.

Böjte Csaba gyermekei
Máytusföldi szeretetcsomagok Oroszhegyen
Fotó: Mátyusföldi Magyar Összefogás PT

A Mátyusföld Magyar Összefogás Polgári Társulás elnöke, Juhos Norbert szerint nincs szebb érzés a földön, mint átélni, látni azoknak a gyerekeknek az örömét, akiknek a szervezet évek óta segít.

A társulásnál közel tíz éve ápolnak felhőtlen, szoros baráti kapcsolatot az oroszhegyi Tamási György Szeretetház lakóival, gondozóival. Mindennél többet ér, hogy adományokkal segíthetik barátaikat – jegyzi meg Norbi.

„Hét-nyolc évvel ezelőtt elhoztunk táborozni gyerekeket Erdélyből, a Szeretetházból a Felvidékre. Azóta rendületlen a kapcsolat. Segítettünk már átépíteni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány napközi otthonát is Oroszhegyen, és évente többször is igyekszünk adományokat vinni a rászorulóknak, lehetőségeink szerint” - meséli a polgári társulás jószívű vezetője.

Böjte Csaba gyermekei
Felvidéki fiúk dolgoznak az erdélyi napközi otthon megsegítésén. Egy vérből valók vagyunk
Fotó:  Mátyusföldi Magyar Összefogás PT

Hozzáteszi, volt már olyan, hogy a Vajdaságba is vittek szeretetcsomagokat. Átlag 800-900 kg adománnyal indulnak útnak, de volt már olyan is, hogy egy és fél tonnányi szükséges holmit sikerült elvinni.

Szoktunk adományokat gyűjteni táboroztatásokkor is, ez általában a nádszegi Szent István búcsú idejére esett. volt olyan, hogy még a gyóntatószék is tele volt süteménnyel, amit a környékbeliek hordtak össze az árváknak”

– jegyzi meg nevetve Norbi.

Idén március elején készül a mátyusföldi társulás csapata Oroszhegyre. Juhos Norbert elárulta, két autóval indulnak majd útnak, a személyautó vezeti fel a kis-teherautót, amelyet a helyi vállalkozó, Kockás László ajánlott fel a jó cél érdekében.

A Tamási György Szeretetház gyermekei részére az adományokat 2022. február 14-19-ig, 16.00 és 18.00 óra között lehet leadni Nádszegen a fagyizó melletti Mátyusföld Magyar Összefogás PT helyiségében.

Elsősorban száraz élelmiszer, drogéria-cikkek, valamint anyagi támogatás formájában várják az adományokat, melyeket előre hálásan köszönnek a gyűjtés szervezői.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.