2024. február 12., 16:24

Benned van az Rh faktor - Valentin napi véradás Galántán

Bejövök neked? - ezzel a mottóval szervez Bálint - napi véradást a galántai Szent Lukács Kórház. A szerelmi napi véradók értékes ajándékot kapnak a transzfúziós osztálytól.

 

valentin napi véradás
Illusztrációs felvétel
Fotó: egerhirek.hu

Különleges ajándékkal készül a Penta csoport által fenntartott Galántai Szent Lukács Kórház véradó állomása azoknak, akik Bálint nap környékén érkeznek vért adni az osztályra.

A Valentin napi véradásnak már hagyománya van a galántai egészségügyi ellátó intézményben, volt amikor külön videoklippel és dallal készültek. Az idén egy sokkal fontosabb dologgal kedveskednek.

A Bálint - napi reggelin kívül romantikus díszítés, apró ajándékok, édesség és frissítő várja a párban és egyénileg érkező véradókat is.

A kellemes légkörben zajló véradás során minden véradó megtudhatja a vércsoportját. Ez lesz az ajándék.

A hematológián dolgozó alkalmazottak szerint ugyanis az emberek többsége nincs tisztában saját vércsoportjával. A várcsoportunk ismerete azonban nagyon fontos - kiváltképp balesetek vagy hirtelen bekövetkező vérveszteség során.

Fontos az is, hogy a páciens ismerje saját RH faktorát, ez a tudás életmentő is lehet.

Éppen ezért kötötte össze a kórház ennek a tényezőnek a kiderítését a Bálint - napi véradás lehetőségével.

A véradók több napon át kihasználhatják a lehetőséget:  Bálint napján, szerdán reggel héttől tízig, 15-én, csütörtökön és 16-án, pénteken szintén héttől tízig.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.