2021. szeptember 2., 16:55

Árvízvédelmi munkálatokat terveznek Kassán

Újabb árvízvédelmi munkálatokat készít elő a Hernád folyón Kassán a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat.

Hernád, folyó, Kassa
Fotó: TASR

A 6,63 millió eurós közbeszerzést már kiírták. A munkálatok a Hernád jobb partjának egy körülbelül kétkilométeres szakaszán folynak majd az Óváros és a Nyugat városrész területén.

A cél a folyómeder kapacitásának növelése a Hernád folyó jobb partjának átalakításával. A munkák a 140,575 és a 142,517 folyamkilométer között zajlanak majd, s kapcsolódnak a korábbi árvízvédelmi munkálatokhoz

– közölte Marián Bocák, a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) szóvivője.

A munkálatok, amelyek finanszírozásához európai uniós forrásokat is felhasználnak, a tervek szerint 2022 első felében kezdődnek meg. A vízgazdálkodási vállalat nem számít arra, hogy emiatt komolyabb forgalomkorlátozásokra lenne szükség, bár a munkagépek mozgása miatt fennakadások előfordulhatnak.

Az SVP ugyanerre a projektre már három évvel ezelőtt is kiírt közbeszerzést, azt azonban a Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) 2020-ban megszüntette.

„A projektdokumentáció kiegészítését követően 2021-ben ismét meghirdettük a közbeszerzést” – mondta Bocák hozzátéve, az ajánlatokat szeptember 30-ig várják.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.