2022. május 3., 16:25

Anyák napja és tavaszváró programok a szentpéteri óvodában - KÉPEKKEL

A hosszú hónapok korlátozásai után végre a megszokott lendülettel folytatódhat a következő időszak a szentpéteri Kossányi József Alapiskolában. Ahogy megszokhattuk, megvalósítandó tervekből és ötletekből idén sincs hiány. Egy kis összefoglalóval jövünk az alábbiakban, annál is inkább, mert némely esemény nem csupán az iskola diákjainak, de a környék lakóinak is izgalmas lehet.

Tavaszi programok -szentpéteri alapiskola
Médialapozó
Fotó: Kossányi József Alapiskola

Az első tavaszi esemény az egyik legfontosabb magyar történelmi megemlékezéssel, az 1848/49-es forradalommal függött össze. A más helyi szervezetekkel együtt tartott ünnepi délután egyik fénypontja az alapiskola énekkara és az óvodás gyerekek fellépése volt.

Minden évben kiemelten fontos eseménynek számít az iskolai beíratkozás, amelyet megelőzően egy iskolába hívogató délutáni program valósult meg.

Ennek során nemcsak a gyerekek kukkanthattak be a kulisszák mögé, de a szülők is pontos képet kaphattak az intézmény kivételes felszereltségéről.

Tavaszi programok -szentpéteri alapiskola
Fotó:  Kossányi József Alapiskola

A tavasz másik kihagyhatatlan ünnepét a húsvét alkalma szolgáltatta. Az ovisok a szülőkkel az oviban, míg az iskolás diákok az iskola falai közt alkottak szebbnél-szebb alkotásokat a húsvétvárás jegyében. Fantáziából, szorgalomból és rendelkezésre álló anyagokból nem volt hiány, így csodás remekművek születtek, amelyeket büszkén vittek haza megmutatni kicsik és nagyok.

A Föld napja alkalmából szervezett szemétgyűjtésbe is bekapcsolódott a diáksereg, dacára a nem éppen barátságos időjárásnak.

Ezen kívül a környezetvédelemmel a minden évben megszervezett papírgyűjtés is összefügg, amely május közepén lesz esedékes.

A májusfa felállítása minden évben egy jelképes esemény, amely alkalmat ad a fiatalság, az újjászületés, a szerelem megünneplésére. A vidám hangulat megteremtésében az ovisok és a kisiskolás gyerekek egyaránt derekasan kivették a részüket. A délután hangulatos tábortüzes sütögetéssel zárul.

Tavaszi programok -szentpéteri alapiskola
Fotó:  Kossányi József Alapiskola

Ha május, akkor anyák napja: idén sem maradnak ajándék és anyák napi műsor nélkül a „kossányis” anyukák, az apró kezek szorgosan készítették hetek óta a kedves meglepetéseket.

A tavasz fénypontja minden kétséget kizáróan az oviban szervezett családi nap lesz, amely évről-évre nagyobb népszerűségnek örvend nem csak a szentpéteri magyar oviba készülő családok körében, de a tágabb környéken is. Nem titok: az idei eseményre már javában zajlik a készülődés a szülők, az ovi és az iskola részéről is. Annyi már tudható, hogy idén sem érdemes kihagyni a szentpéteri ovis családi napot, mert felejthetetlen élményekkel gazdagodnak az eseményt meglátogató gyerkőcök. Érdemes beírni a naptárba: május 28-án családi nap a szentpéteri oviban!

Tavaszi programok -szentpéteri alapiskola
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.