2020. május 19., 18:37

A túlélésért küzd a Reviczky Társulás

Az 1997-ben alakult lévai Reviczky Társulás elnöksége felhívással fordult szimpatizánsai felé. Ebben arra kéri őket, hogy lehetőségeikhez képest támogassák adományaikkal a lévai kisebbség egyik legfontosabb intézményét.

Fotó: Reviczky Társulás
Jelen pillanatban a túlélés a legfőbb feladat

– nyilatkozta a közelmúltban a Reviczky Társulás elnöke, Urbán Zoltán. Elmondása szerint a kialakult helyzet miatt késik az adók 2%-a, ahogy késnek az anyaországi és a városi támogatások, valamint minden más pályázatból érkező forrás.

A nadrágszíjat a lehető legszorosabbra behúztuk, de a tartalékaink így is végesek. Pár hónapot kibírunk, de utána egzisztenciális gondokkal fogunk küzdeni. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy megoldást találjunk, és orvosoljuk a leendő helyzetet

– tette hozzá.

S hogy a társulás valóban komoly anyagi problémákkal küzd, tanúskodik róla a szervezet által a minap kiadott közlemény is, amiben felhívják a szimpatizánsaik figyelmét, hogy minden adományt hálásan, örömmel vennének.

Az adományozáshoz szükséges adatok:

IBAN: SK6952000000000007928952

SWIFT/BIC: OTPVSKBX

OTP Banka a.s.

Štúrova 5, 813 54 Bratislava, Slovakia

Združenie Reviczky – Reviczky Társulás

Vojenská 28

Levice 93401

Slovakia

A Reviczky Társulás tevékenységének fő célja a lévai és környékbeli magyarok kultúrájának, oktatásügyének, szellemi életének fejlesztése, emberi jogai védelmének támogatása, a vállalkozások fellendítésének segítése Léván és környékén, tehetséges fiatalok támogatása, a felnőttoktatás támogatása, valamint kiadói tevékenység. A társulás fenntartója a Reviczky Háznak, mely kis színháztermével számos klubhelyiségével a mai napig már több mint ezer kulturális, ismeretterjesztő és közösségépítő rendezvénynek volt a színhelye. A Reviczky Ház a Lévai Magyar Asszonyok Ligája, a Lévai Szent László Kör, a Lévai Magyar Dalárda és a 46. számú Kittenberger Kálmán Cserkészcsapat közös otthona.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.