2022. július 22., 20:00

A triázs módszer alapján látják majd el az embereket az új galántai sürgősségin

A közeljövőben új sürgősségi osztályt nyitnak a galántai Szent Lukács kórházban. Az osztályhoz két betegellátó rendelő, beavatkozási helyiség és hét fekvőhely tartozik majd. A munkálatokat a koronavírus járvány hátráltatta.

sürgősségi
megújul a galántai sürgősségi
Fotó: Svet Zdravia

A nyár elején kezdődtek meg az építkezési munkálatok a galántai Szent Lukács kórházban. A tervek szerint a 2023-as év első negyedében új sürgősségi betegellátó osztályt nyitnak. A munkálatokat nagyban hátráltatja a Covid-19 járvány. Az átszervezés és az építkezés 1,5 millió eurót emészt fel, a munkálatok nagy részét uniós alapokból fedezik. A kórházban a közelmúltban több szakirányú intenzív és aneszteziológiai osztályt (OAMIS) nyitottak.

Az új sürgősségi az intenzív osztály és a már felújított radiodiagnosztika egy térben található majd

– közölte Alexandra Pavlovičová, a kórház igazgatója. Elmondása szerint a cél az, hogy gyorsabb, összefogott betegellátást tudjanak biztosítani, és a szakemberek, orvosok közel legyenek egymáshoz.

Az új sürgősségit két rendelő, beavatkozási helyiség, és hét fekvőhely alkotja majd, beleszámítva egy izolált fekhelyet is, valamint az egészségügyi dolgozók számára kialakított helyiséget.

A betegfelvételi pult és a várószoba is modern berendezéssel bír majd. Az ellátásra szorulók sorrendjét az új, triázs módszerrel állapítják majd meg. Ez szerint a sürgősségire beérkező páciensek öt csoportra lesznek osztva a probléma ellátásának sürgőssége és az egészségügyi állapot szerint,

tehát nem érkezési idő, hanem sürgősségi szempont szerint látják majd el a betegeket.

A galántai kórház sürgősségijén az elmúlt évben 19ezer pácienst láttak el. Az építkezési munkálatok miatt a betegellátás akadozhat.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.