2022. szeptember 9., 18:32

A Szövetségnek a Komáromi járás 37 településén 26 polgármesterjelöltje van

Egyidejűleg, október 29-én tartják a helyhatósági és megyei választásokat Szlovákiában. A már javában tartó kampányidőszakban most annak jártunk utána, hogy a nagyobb siker reményében a magyar egységet szorgalmazó Szövetség párt saját listáján hány polgármester- és helyi képviselőjelöltet indít a Komáromi járásban. Továbbá az öt komáromi polgármesterjelölttel kapcsolatos alapinformációkat és a városi képviselő-jelöltek számát is ismertetjük.

A Szövetségnek a Komáromi járás 37 helységében 26 polgármester-jelöltje van
A nagyobb siker reményében, a magyar egységet szorgalmazva
Fotó: Szövetség
A Szövetségnek a Komáromi járásban összesen 26 polgármesterjelöltje van, közülük hétnek Bogyán, Gelléren, Hetényen, Kolozsnémán, Komáromfüssön, Marcelházán, Nagykeszin nincs ellenjelöltje. Hárman (Csallóközaranyoson Varjú Éva, Ekelen Csernyánszka Mónika, Ímelyen Justyák János) nem párttagként, hanem függetlenként indulnak a listánkon”

– mondta el a Ma7-nek Zink Vass Nóra, a Szövetség Komáromi járási titkára.

Hozzátette: bár nem szerepelnek a listájukon, mégis Madaron Édes István, Nemesócsán Válek Iván, Lakszakállason Mayer Ferenc, Tanyon pedig Bugár Imre teljesen független jelölt megválasztását támogatják.

Zink Vass azt is kifejtette, hogy a Komáromi járásban 34 településen indítanak képviselőjelölteket: „Összesen 244 önkormányzati képviselőjelöltünk van, közülük 146 párttagként. 98 pedig nem párttagként indul a listánkon.“ A járási székhelyen teljes, azaz 25 személyes listával indul a Szövetség, amelynek az egyik városi képviselő, a kulturális menedzser és borturisztikai szakértő, Bauer Ildikó a polgármesterjelöltje. Hozzátette: huszonegyen párttagok, négyen pedig függetlenként szerepelnek a listájukon. 

A Szövetség 25 komáromi képviselőjelöltjének névsora - párttagok: Ertl Péter, Sebő Zsolt, Szitás Péter, Marcinkó Adrián, Iván Tamás, Tárnok Magdolna, Andruskó Imre, Kiss Márton, Héder Ágnes, Szabó Béla, Jágerská Erzsébet, Brinzik Angéla, Králik Róbert, Brinzik László, Farkas Attila, Bauer Ildikó, Sebő Éva, Weszelovszky Gábor, Orosz Örs, Dubány Imre, Nagy György, párton kívüliek: Trenčík Katalin, Knirs Imre, Czifra György és Konczer András.  

A továbbiakban azt is megtudtuk, hogy Keszegh Béla, Komárom jelenlegi vezetője a 4KN – Függetlenek Komáromért elnevezésű, szintén 25 fős lista élén ismét jelöltette magát polgármesternek.

Független jelöltként indul a hivatalban levő városvezetést évek óta a Nec Arte Nec Marte Komárom–Komárno Polgári Társulás facebookos oldalán is keményen bíráló Tímea Etheykatz és Dobi Róbert, e társulás alelnöke és elnöke. Az előbbi fotósként tevékenykedik, az utóbbi pedig a komáromi városi hivatal korábbi alkalmazottja, jelenleg az ógyallai városi hivatal közigazgatási osztályának vezetője. Meglepő fordulat, hogy az említett társulás alelnöke és elnöke, akik eddig többnyire közösen indítottak petíciókat, külön-külön próbálják elnyerni a választópolgárok bizalmát. Ötödikként Bodoki Péter száll ringbe, akit annak ellenére a Peter Pellegrini vezette Hlas-SD és a Boris Kollár által irányított Sme rodina közös koalíciója jelölt, hogy e komáromi vállalkozó egyik pártnak sem a tagja. Mivel ő pár évvel ezelőtt a galántai városi hivatal elöljárójaként dolgozott, rendelkezik önkormányzati tapasztalattal, valamint a Magyar Fórum egyik alapító tagja volt. A Szlovák Ökölvívó Szövetség (SBF) egykori elnökeként is ismerős lehet a személye.

A komáromi képvisel-jelöltek száma 79, közülük 43-at pártok indítottak, 36-an pedig függetlenként mérettetnek meg. Mivel az illetékes választási bizottság még ellenőrzi az általuk leadott dokumentumokat és a jelöltséget támogató aláírások jegyzékét, még egyikük sem tekinthető biztos, végleges jelöltnek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.