2021. szeptember 16., 20:29

A párkányi Ady Endre Alapiskolába is megérkezett a Rákóczi Szövetség beíratási ösztöndíja

Nagyszerűen sikerült a párkányi „Adysuliban” a beíratás, tíz százalékkal több az elsősök száma, mint a tavalyi évben. Ma 62 elsős szülei vehették át a Rákóczi Szövetség tízezer forintos ösztöndíját és az ajándékkönyveket. Az iskolatáskát már egy korábbi időpontban megkapták.

adysuli
Fotó: facebook

Bacsó Péter igazgató örömét fejezte ki afelett, hogy a beíratási kampánnyal meg tudták növelni a magyar iskolába íratottak számát. Nem kevéssel, kerek 10 százalékkal.

Bemutattuk azokat a sikeres embereket, aki iskolánkban tanultak. Van közöttük tudós, televíziós riporter, énekes, programozó, orvos, tanár és folytathatnám.

Ők elmondták, mennyi hozzáadott értéket ad az anyanyelven kapott oktatás, megállták a helyüket a világ sok híres egyetemén is” – emelte ki az igazgató. Hozzáfűzte, a Rákóczi Szövetség ösztöndíja is ösztönző hatású, úgy a szülőnek, mind a kisdiákoknak.

adysuli
Fotó:  facebook

Az iskola elsősei kedves kultúrműsorral köszöntötték a vendégeket – a Rákóczi Szövetség képviseletében Katana Flórát és Simon Alexandrát, a Párkány és Vidéke Kulturális Társulás elnökét Himmler Györgyöt, a városi önkormányzat iskolaügyi hivatalának vezetőjét, Kovács Valériát, valamint szüleiket.

adysuli
Fotó:  facebook
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.