2020. május 27., 12:15

A kassai főiskolások sokkal jobban féltik a szeretteiket, mint saját magukat a koronavírus-fertőzéstől

A főiskolások nagy része jobban félti a hozzátartozóit, mint saját magát. Az első adatok egy nemzetközi kutatásból derültek ki, amelybe szlovákiai főiskolások is bekapcsolódtak.

A kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem diákjai is részt vettek a kutatásban. Az eredményekből az derült ki, hogy

a hallgatók nagy része nem aggódik az esetleges koronavírus-fertőzés miatt, azonban a szeretteik és a körülöttük lévő emberek egészségéért annál inkább nyugtalankodnak.

A kutatók arra is rájöttek, hogy a kassai diákok közül a lányok azok, akik jobban féltik a szeretteiket, az aggodalmaikat pedig azzal támasztják alá, hogy nagyon rossz állapotban van a szlovák egészségügy, nem lesz megfelelő az orvosi ellátás a betegek ellátására.

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések bevezetése után, a diákok 40%-nak maradt változatlan a kapcsolata a családtagjaival.

A kérdőíves felmérés alapján, a diákok 75%-a állította azt, hogy sokkal kevesebbet találkozott a szűk rokonsággal. A kutatás érdekessége az is, hogy az egyes diákok mellett mindig volt egy olyan személy, akivel őszintén lehetett beszélgetni a lelki problémákról. A fiúknál ez az arány 79%, míg a lányoknál 88,4%-ra tehető ki.

A kutatás egyik munkatársa, Oľga Orosová szerint az intézkedések enyhítése a társadalom felelősségének és fegyelmének is volt köszönhető,

illetve azoknak a diákoknak is, akik ebben az időszakban komolyan és felelősségteljesen álltak a kihívásokhoz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.