2023. január 23., 16:48

A galántai körforgalom javítása után nincs lehetőség nagyobb útfelújításra Nagyszombat megyében

Nagyszombat megye felújíttatta a Galántai járás legforgalmasabb körforgalmát. A galántai körforgalom felújítására több mint 250 ezer eurót költöttek.

Nagyszombat megye útfelújítás
Felújították a galántai nagykörforgalmat
Fotó: Nagyszombat megye önkormányzata, Facebook

Teljesen új aszfaltréteget és mélyburkolatot kapott Galánta város legforgalmasabb körforgalma.

A várost a vasút feletti híddal és az autóbuszmegállóval összekötő körforgalom felújítása 252 222,24 euró értékben történt meg.

„Mindig azokat az útszakaszokat vesszük prioritásként, amelyek a leginkább rászorulnak a felújításra. A galántai körforgalom pedig már tele volt hullámos kátyúkkal, ezek kialakulásához nagyban hozzájárult a teherforgalom és az intenzív autóbuszforgalom is” – nyilatkozta az útfelújítással kapcsolatban Agócs Gergely, Nagyszombat megye közlekedési bizottságának tagja.

Nagyszombat megye útfelújítás
Felújították a galántai nagykörforgalmat
Fotó:  Nagyszombat megye önkormányzata, Facebook

Hozzátette, az állam csökkentette a megye felé a leosztott részesedési adók arányát, így a költségvetést is nagyon okosan kellett kialakítani. A közeljövőben nagyobb útfelújításokra nem lehet számítani

Annyira felmentek az energiaárak a megyei intézményekben, hogy a következő évek nem a fejlesztésekről szólnak majd, hanem a fenntartásról, illetve olyan fajta beruházásokról, amelyek elősegítik az energiahatékonyságot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.