PODCAST: Hogyan küzdött meg a koronavírus-fertőzéssel két csallóközi zenész?

2021. január 30., 19:00

Mindenki másként éli meg a koronavírus-fertőzést, hiszen vannak, akik teljesen tünetmentesen vészelik át ezt az időszakot, ám vannak olyanok is, akik szinte elviselhetetlen, kínzó tünetekről számolnak be. A Kávézó vendégei ezúttal a felvidéki zenei élet ismert alakjai, Gálffy József és Michnya Róbert. Mindketten átestek a koronavírus-fertőzésen, tapasztalataikat pedig megosztották velünk. 

A koronavírus-járvány megsebezte a zenei világot is és sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ezen a téren is normalizálódjon a helyzet. Michnya Róbert és Gálffy József is kénytelen volt lemondani a koncertekről, amely talán jobban megviselte őket, mint maga a betegség, hiszen egy vérbeli zenész számára hatalmas csapás, ha nem koncertezhet a közönség előtt.

Ha én zenélhetek, akkor jól érzem magam. Ha nem zenélhetek az olyan, mint amikor a virágot nem öntözik meg. Egyszerűen elpusztulok, lelkileg. Azért vagyunk mi ilyen rettentően szabadlelkű zenészek, mert nekünk van valami óriási plusz tér valahol a lelkünkben, ami más embernek nincsen. Ha ezzel mi jól gazdálkodunk, akkor az egy akkora plusz energia, hogy az elmondhatatlan." - hangsúlyozta Michnya Róbert. 

Stúdióvendégeink emellett azt is megosztották velünk, hogy milyen tünetek jelentkeztek náluk, miként nehezítette az életüket a koronavírus-fertőzés és hogy a vírus lefolyása után produkáltak-e bármilyen tünetet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.