2022. január 29., 08:44

Korszerűsíti a minisztérium a magyar iskoláknak szánt módszertani segédanyagot

Feladatlapokat, feladatgyűjteményeket, videókat és hangfelvételeket tartalmaz a magyar tannyelvű alapiskolák számára készült új módszertani segédanyag, a Slovenčina INAK gyűjtemény. A segédanyag aktualizálását az oktatási minisztérium kezdeményezte – tájékoztatta pénteken a TASR hírügynökséget a tárca kommunikációs és marketingosztálya.

iskola
Fotó: TASR

Az új segédanyagot a magyar iskolák 1-5. évfolyamának szánják. A cél a szlovák nyelv- és irodalomoktatás színvonalának emelése.

Fontos számunkra, hogy a magyar iskolába járó gyerekek korszerű oktatásban részesüljenek, és hogy kivétel nélkül minden gyerek ugyanolyan lehetőségeket kapjon"

- fogalmazott Svetlana Síthová, az oktatási minisztérium államtitkára. A segédanyagot gyakorló pedagógusok állították össze.

„A nemzeti kisebbségek kulturális és nyelvi identitásának megőrzéséhez és fejlesztéséhez való jog a családból indul, de fontosnak tartjuk, hogy ez az osztályteremben is folytatódjon, és része legyen a nemzeti kisebbségek oktatásának" - tette hozzá Síthová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.