2021. május 1., 12:00

#JOBULIAMAGYARISKOLA 18.: Jó hogy mégsem szlovák iskolába mentem... - VIDEÓ

Véget ért az április, amikor a magyar szülőknek felelősségteljes döntést kellett hozniuk, amellyel meghatározzák csemetéjük jövőjét. A #ma7 médiacsalád beíratási kampányának részeként "gyerekszáj" videósorozatot indítunk. Magyar iskolába járó gyerekek mondták el, miért jó buli a magyar iskola. Pozsonytól Nagyszelmencig 74 gyereket kérdeztünk meg arról, vajon jó döntés-e a magyar iskola. Tanulságos volt számunkra is, érdemes visszahallgatni a korábbi részeket is.

Videó:  ma7

Véget ért az április, amikor a magyar szülőknek felelősségteljes döntést kellett hozniuk, amellyel meghatározzák csemetéjük jövőjét. Ezzel egyben arról is döntöttek, megtartják-e a saját anyanyelvüket és kultúrájukat a szülőföldjükön.

Ha visszagondolunk, nagyszüleink fejében fel sem merült volna a kérdés, vajon magyar iskolába írassák-e e gyereküket: számukra ez nem volt kérdés.


Ma viszont már vannak, akiknek ez nem teljesen egyértelmű, vajon anyanyelvén tanuljon-e gyermekük. Nekik is szeretnénk segíteni a döntéshozatalban, ezért magyar iskolába járó alsó tagozatos gyerekeket kérdeztünk meg, vajon nekik mit jelent a magyar iskola.

Nézzék velünk és döntsenek helyesen!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.