2021. augusztus 31., 07:38

Járványügyi kihívások a zselízi alapiskolában

Legyen szó akár tanulóról és szülőről, akár pedagógusról, a 2021/2022-es tanév a zselízi alapiskola számára is új kihívásokat tartogat.

Máté Anikó, zselízi alapiskola
Máté Anikó
Fotó: Kaszmán Zoltán

Járványügyileg a Lévai járás jelen állás szerint zöld besorolású, ennek megfelelően az oktatási intézményben a klasszikus jelenléti oktatással veszi kezdetét az új iskolaév, amint arról az iskolaigazgató, Máté Anikó is beszámolt:

A napokban minden szülőnek eljuttattuk, eljuttatjuk az antigén önteszteket; ennek is köszönhetően teljes kapacitással indítjuk be a tanévet, továbbra is betartva a járványügyi előírásokat. Napközis csoportjaink két osztályból állnak; esetükben nem tudjuk kizárni a keveredést, az étteremben zajló étkeztetést azonban igyekszünk úgy oldani, hogy minimalizáljuk a különböző évfolyamokat, osztályokat alkotó tanulók érintkezését. Amennyiben az időjárás engedi, a testnevelés órákat a szabadban fogjuk megtartani, egyelőre az adott évfolyamon belül külön a lányoknak és külön a fiúknak. A szakköri tevékenységet október 1-jétől indítanánk be.”

Mint megtudtuk, a 29 pedagógus közül 19 van beoltva, az iskola további alkalmazottai viszont, mind a tizenegyen, két héten belül teljes védettséget fognak élvezni. A 12 évnél idősebb tanulóik átoltottságáról jelenleg nem rendelkeznek információkkal, szeptember folyamán azonban tervezik ennek a felmérését.

Az intézményvezető számára a legnagyobb fejtörést az online és a jelenléti oktatást vegyítő ún. hibrid képzés bevezetése és működtetése okozná:

Fel kell készülnünk azokra az esetekre is, amikor akár egy-egy teljes osztály, akár néhány pedagógus karanténba kerül. Ez főleg a felső tagozat esetében okozna problémákat, ugyanis a megfelelő technikai feltételek híján nincs lehetőségünk arra, hogy egy adott osztályban egyszerre valósítsunk meg jelenléti és távoktatást. Bízunk benne, hogy erre nem kerül sor, s hogy a teljes tanév gördülékenyen, az iskola falai között zajlik majd.”
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.