2023. január 26., 13:13

Tragédia a Japán és Dél-Korea közti vizeken

Nyolc ember halt meg a Japán és Dél-Korea közötti vizeken elsüllyedt teherhajó szerdai balesetében - közölte csütörtökön egy kínai tisztviselő, utalva az előző napi tragédiára.

elsüllyedt hajó Japán-Kína
Fotó: TASR/AP

Liu Kuj-csün, Kínának a nyugat-japáni Fukuokában szolgálatot teljesítő főkonzulja a CGTN angol nyelvű, kínai állami műsorszolgáltatónak elmondta, hogy a nyolc áldozat közül hat kínai volt.

A 6551 tonnás Jin Tian fedélzetén 22 fős legénység tartózkodott, ebből 14 kínai és nyolc mianmari állampolgárságú. A hajó szerda kora reggel süllyedt el 160 kilométerre délnyugatra a japán Nagaszakitól.

A legénység öt tagját sikerült kimenteni, közte négy kínait - mondta a főkonzul.

A jelentések szerint nyolc vagy kilenc ember eltűnt.

Tengeri közlekedési honlapok szerint a hajó Malajzia Klang kikötőjéből indult el december 3-án, és a dél-koreai Incshonba tartott. A Hongkongban bejegyzett hajó fűrészárut szállított.

A Jin Tian kedden késő este adott le vészjelzést. A japán média szerint a hajó legénységének egyik tagja azt mondta: a jármű megdőlt, belsejébe áramlik a víz. Később pedig arról számolt be, hogy a matrózok mentőcsónakokba szálltak át. Azt nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

A japán parti őrség szóvivője azt mondta: a vészjelzés fogadásakor a térségben heves szél fújt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.