2023. június 16., 10:53

Tornádó pusztított egy texasi városban, többen meghaltak

Egy vagy több tornádó is lecsapott helyi idő szerint csütörtökön egy észak-texasi városra, három ember meghalt, és több tucatnyian megsérültek, jelentősek a károk - számolt be az ABC News amerikai hírtelevízió.

tornádó -Texas
Fotó: TASR/AP

Az Egyesült Államok közép-nyugati és déli részén több államban is riasztást rendeltek el a rendkívüli időjárás miatt.

A texasi Perryton kisvárosban csütörtök este pusztított tornádó. A viharvadászok által megosztott videók szerint fákat csavart ki, több épület megsemmisült vagy megrongálódott, és fákat döntött k.

Egy ember lakókocsijában halt meg, több mint 75 másikat egy közeli kórházban kezelnek, tízen vannak válságos állapotban - idézte a város tűzoltóparancsnokát, Paul Dutchert az ABC News amerikai televíziós csatorna.

Láttam, ahogy a tornádó komoly pusztítást végzett a város ipari részén. Sajnos, onnan nyugatra csak lakókocsik, lakókocsik, lakókocsik, amelyek teljesen elpusztultak. Jelentős a kár"

 - mondta a Fox Weather nevű időjárási Youtube-csatornának Brian Emfinger viharvadász, aki drónnal filmezte a tornádót.

Texasban és Oklahomában közel ötvenezer fogyasztó maradt áram nélkül.

A tornádók, amelyek éppoly lenyűgözőek, mint amennyire nehéz megjósolni haladási irányukat, gyakoriak az Egyesült Államokban, különösen az ország középső és déli részén.

A környező területekről és Oklahomából is érkeztek segítők a több mint nyolcezer lakosú Perrytonba, amely az oklahomai határ közelében fekszik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.