2024. április 4., 10:58

Szijjártó Péter: Magyarország büszke tagja a világ legerősebb védelmi szövetségének - VIDEÓVAL

Magyarország büszke és egyben megbízható tagja is a világ legerősebb védelmi szövetségének számító NATO-nak, és hazánk továbbra is hozzá kíván járulni az euroatlanti közösség biztonságához - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

Szijjártó Péter
Fotó: Szijjártó Péter FB-oldala

A tárcavezető a NATO alapításának 75. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta, hogy Magyarország a 25 évvel ezelőtti, 1999-es belépésével ismételten csatlakozhatott "az euroatlanti világ szabad és szuverén nemzeteinek közösségéhez, amelyhez a szívünk mélyén mindig is tartoztunk, de a negyven éven át tartó kommunista elnyomás fizikailag távol tartott minket ettől".

A NATO-tagság megkoronázta a magyar emberek nemzedékeinek szabadság iránti vágyát, küzdelmét és harcát

- fogalmazott.

Szijjártó Péter leszögezte:

Büszkék vagyunk elődeinkre, akik soha nem adták fel a reményt. Nem adták fel a reményt még a kommunista diktatúra legsötétebb éveiben sem, amikor teljesen magára hagyták a magyar népet.
Ma büszke tagjai vagyunk a világ legerősebb védelmi szövetségének. És büszkék vagyunk arra is, hogy megbízható szövetségesek vagyunk, hozzájárulunk a közösségünk biztonságához

- jelentette ki.

Büszkék vagyunk arra, hogy itt vagyunk, és elődeink is büszkék lehetnek arra, hogy végre itt vagyunk

- tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.