2022. május 23., 11:23

Szakaszunk 80%-a még soha nem lőtt – mondja a frontra vezényelt területvédelmis

"Speciális kiképzést kapott csecsenekkel kell szembeszállnunk, a mieink elvesznek." Újabb kétségbeesett frontvideó.

teruletvedelmi
Fotó: Forpost

Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa (a parlament) május 3-án törvényt módosított. Eszerint az elsősorban védelmi feladatokat ellátni hivatott területvédelmi erőket a frontra lehet vezényelni.

A területvédelmi erők önkéntesekből állnak. Feladatuk elsősorban, ahogy a nevük is mutatja, köz- és államigazgatási intézmények, utak, kritikus infrastruktúra védelme; ellenőrzőpontokon való szolgálatteljesítés; a közbiztonság fenntartása, ellenállás az ellenséggel szemben. Békeidőben természeti és egyéb katasztrófák elhárítására is kivezényelhetők.

Mindebből következik, hogy kiképzésük nem olyan, mint a hadseregben szolgáló, aktív katonáké. Ráadásul az orosz invázió február 24-ei kezdete óta soraikat friss önkéntesekkel töltötték fel sebtében, akik még olyan kiképzést sem kaptak, mint azok, akik korábban kezdték meg szolgálatukat a területvédelmi erőknél.

Amióta a területvédelmi erőket a frontra vezényelték, több videót tettek közzé arról, hogy hiányos a felszerelésük, hiányos az információáramlás, esetleges a vezetés. A beregszászi katonákat például kézifegyverekkel és lapátokkal küldték a frontra. Erről korábban ebben a cikkben írtunk.

Azóta több, hasonló problémákat feszegető videó került fel a Telegramra. Ezekből mutatunk most egy hétvégit. A videón a katona arról beszél, automata fegyverekkel vannak felszerelve, de szakaszuk nyolcvan százaléka korábban még sosem tüzelt automata fegyverből.

"Speciális kiképzést kapott katonákkal, csecsenekkel kell harcolnunk, akiknek helikoptereik, drónjaik, rakétáik vannak. A mi fiaink meghalnak" – ecseteli a területvédelmi erők esélyeit éles helyzetben a katona.

https://t.me/vorposte/21745
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.