2024. január 31., 19:34

Kína és Oroszország tovább mélyítené a katonai együttműködést

Tong Csün kínai védelmi miniszter szerdán videohívásban állapodott meg Szergej Sojgu orosz kollégájával a két ország közötti katonai együttműködés további elmélyítéséről - közölte a kínai védelmi minisztérium.

Csökkenés
Illusztráció
Fotó: Wikipédia/ma7

Tong tudatta: hadseregeiknek határozottan reagálniuk kell a globális kihívásokra, és folytatniuk kell a gyakorlati együttműködés kiterjesztését.

Tong azt is fontosnak nevezte, hogy

a két hadsereg folyamatosan bővítse gyakorlati együttműködését, emelje magasabb szintre a katonai kapcsolatokat, és játsszon nagyobb szerepet a stratégiai partnerség elmélyítésében és a globális biztonság fenntartásában.

Sojgu megjegyezte, hogy a Moszkva és Peking közötti kapcsolatok a történelem legjobb időszakát élik, Oroszország kész együttműködni Kínával a katonai együttműködés megújításában, majd felszólított arra, hogy a két hadsereg közötti kapcsolatokat új szintre kell emelni.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.